WhatsApp, Android'in Hızlı Paylaşımı gibi bir dosya paylaşım özelliğini test ediyor

WhatsApp, Android'in Hızlı Paylaşımı gibi bir dosya paylaşım özelliğini test ediyor

Google ve Samsung, yakın zamanda Android'in varsayılan dosya paylaşım sistemi olan Nearby Share'i Quick Share olarak yeniden adlandırarak yükseltti. Bu yeni özellik, Android telefonlar ile Chrome OS ve Windows kullanan bilgisayarlar arasında kesintisiz dosya paylaşımına olanak tanıyacak.

Bu arada WhatsApp, dosyaları yakındaki kişilerle paylaşmak için yeni bir özellik üzerinde denemeler yapıyor. WhatsApp'ın son Android beta sürümünde WABetaInfo tarafından keşfedilen bu özellik, dosya aktarımları için Bluetooth'u kullanıyor.

Kullanıcıların boyutu 2 GB'a kadar olan dosyaları paylaşmasına olanak tanıyarak, dosyaları sohbet yoluyla göndermek veya bulut depolamayı kullanmak gibi geleneksel yöntemlere kıyasla daha hızlı ve daha kullanışlı bir seçenek sunar.

WABetaInfo, aktarımın işe yaraması için her iki kullanıcının da uygulamanın "Dosya Paylaş" bölümünde olması gerektiğini ve aktarım tamamlanana kadar orada kalmaları gerektiğini açıklıyor.

Bu yöntem hala uçtan uca şifreleme kullanacak ve dosya paylaşımının WhatsApp'ın standart yöntemi kadar güvenli olmasını sağlayacak. İlginçtir ki, kullanıcıların paylaşıma başlamak için telefonlarını sallamaları gerekecek.

Gizlilik konusu iyi ele alınmıştır; dosya aktarımı güvenlidir ve uçtan uca şifrelemeyle korunur. Aktarım sırasında telefon numaraları gizli kalacak ve kişi listenizde olmayan kişiler tarafından görülemeyecektir.

Bu yeni özellik normal WhatsApp kullanıcıları için kullanışlı ancak Google ve Samsung'un son Quick Share güncellemesiyle biraz gereksiz görünüyor. Ancak WhatsApp'ın özelliği hem iOS hem de Android'de çalışıyorsa bu durum oyunun kurallarını değiştirebilir. Aksi takdirde diğer platformlarda hâlâ daha iyi yerleşik seçenekler bulunabilir.

İlgili WhatsApp haberinde şirket, yakın zamanda Kanallar kullanıcılarına yönelik dört yeni özelliği duyurdu. Şirket, anket oluşturma, sesli mesaj gönderme, Kanallarda birden fazla yönetici bulundurma özelliklerini ekledi ve takipçiler artık Kanal güncellemesini WhatsApp durumlarında paylaşabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.