WhatsApp artık eski Android telefonlarda çalışmayacak

WhatsApp artık eski Android telefonlarda çalışmayacak

WhatsApp 24 Salı gününden itibaren eski Android cep telefonlarında çalışmayı durduracak. Platformun "Yardım Merkezi", uygulamanın yalnızca Google'ın sisteminin 5.0 veya daha yüksek sürümleriyle uyumlu olacağına dair bir not ekledi.

WhatsApp, "24 Ekim 2023'ten itibaren WhatsApp yalnızca Android'in 5.0 ve sonraki sürümleriyle uyumlu olacak" açıklamasını yaptı. Şimdilik iPhone (iOS) sürümleri için destek konusunda herhangi bir değişiklik yok

Değişiklikle birlikte, daha önce messenger tarafından desteklenen Android 4.1 yüklü cep telefonları artık WhatsApp'ı çalıştıramayacak. Kullanıcılar işletim sistemini güncellemeden mesajlaşma programını açamayacaklar bile.

WhatsApp neden artık eski Android telefonlarda desteklenmiyor?

WhatsApp'a göre, eski sürümler için desteğin çekilmesi, sistemin düşük popülaritesinden kaynaklanıyor. Şirket, "Diğer teknoloji şirketleri gibi biz de her yıl hangi cihaz ve yazılımların en eski ve en az kullanıcıya sahip olduğunu analiz ederek hangilerinin artık WhatsApp ile uyumlu olmayacağını belirliyoruz" diyor.

Eski sürümler için desteğin kaldırılması, WhatsApp'ın Messenger geliştirme ekibinin yükünü hafifletmesine, bu kadar eski bir sürümle uyumluluğu sürdürme zorunluluğunu ortadan kaldırmasına ve şirket her cihazda tek tip bir deneyim sunmayı amaçladığı için daha iyi özelliklerin uygulanmasının önünü açmasına olanak tanıyor.

WhatsApp ile uyumlu olmayan cep telefonlarına ne olacak?

Desteğin sona ermesinden önce her zaman uygulama içinde yinelenen bildirimler gelir. Kullanıcı yaklaşan uyumsuzluk konusunda uyarılır ve sistemi güncellemesi hatırlatılır.

Platform, eski sürüme bağlı kalmanın sonuçları hakkında çok net değil, ancak önceki değişikliklerde olduğu gibi, messenger belirtilen sistemlerde çalışmayı durdurmalıdır. Bu yüzden hangi sistemi kullandığınızı kontrol edin.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.