WhatsApp beta, kilitli sohbetleri gizlemek ve bunlara erişmek için gizli kod özelliği ekliyor

WhatsApp beta, kilitli sohbetleri gizlemek ve bunlara erişmek için gizli kod özelliği ekliyor

WhatsApp, seçkin kullanıcıların hataların belirlenmesine ve düzeltilmesine, özelliklerin iyileştirilmesine ve işlevselliğin değerlendirilmesine yardımcı olduğu beta testi yoluyla kullanıcı deneyimini sürekli olarak geliştiriyor. Beta test kullanıcıları, olası aksaklıkları kabul ederek yeniliklere erken erişim elde ediyor. Bu süreç, küresel bir sürümden önce istikrarlı güncellemeler sağlar.

Kısa bir süre önce WhatsApp, bazı beta test kullanıcılarının kullanımına sunulan kilitli sohbetler için gizli kod özelliği getiren yeni bir beta güncellemesi (sürüm 2.23.24.20) yayınladı. Bu gizli kod özelliği, kullanıcıların kilitli sohbetleri görüntülemek için giriş noktasını gizlemelerine olanak tanıyarak gizliliği artırıyor.

Bu gizli kod özelliği nasıl çalışıyor?

Bu özellik sayesinde kullanıcılar gizli bir kod yapılandırıyor ve giriş noktası sohbet listesinden kayboluyor. Bunun yerine, kullanıcılar gizli kodu Sohbetler sekmesinin arama çubuğuna girerek kilitli sohbetlere erişiyor. Ayrıca WhatsApp, kullanıcıların kilitli sohbetler listesini doğrudan gizlilik ayarlarından kolayca temizlemelerine olanak tanıyan bir özellik ekliyor. Bu özellik, bir kullanıcının gizli kodunu unutması durumunda, konuşmalarının kilitlenmesini önlediği için kullanışlıdır.

Bu gelişmiş gizlilik, kilitli konuşmaların gizli kalmasını sağlayarak hassas bilgileri yetkisiz erişime veya kazara açığa çıkmaya karşı korur. Birisi kullanıcının telefonuna fiziksel erişim sağlasa bile, gizli kod olmadan bu güvenli konuşmalara erişemeyecek.

WhatsApp, gizli kod özelliğini önümüzdeki birkaç hafta içinde kademeli olarak daha fazla kullanıcıya sunacak ve muhtemelen gelecekte kararlı bir güncelleme olarak kullanıma sunulacak.

WhatsApp, aramalar sırasında IP adreslerini gizlemek için bir gizlilik özelliği ve iş ile kişisel iletişimi ayırmak için alternatif bir profil özelliği de dahil olmak üzere diğer özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. WhatsApp'ın uygulama içi reklamlar sunma niyeti de başkanı tarafından doğrulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.