WhatsApp Bu Önemli Özelliği Yakında Başlatacak

WhatsApp Bu Önemli Özelliği Yakında Başlatacak

WhatsApp rapor durum güncelleme özelliği, kullanıcıların halihazırda mevcut olan mesajları bildirme özelliğine ek olarak, şirketin Hizmet Şartlarını ihlal edebilecek istenmeyen durum güncellemelerini bildirmelerine olanak tanır.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Meta'nın sahibi olduğu WhatsApp, önümüzdeki aylarda kullanıcılar için önemli güncellemeler yayınlamayı planlıyor. Yeni bir rapor, WhatsApp'ın Android beta sürümünde yeni bir "Rapor durum güncellemesi" özelliği üzerinde çalıştığını ortaya koydu.

WhatsApp rapor durum güncelleme özelliği, kullanıcıların halihazırda mevcut olan mesajları bildirme özelliğine ek olarak, şirketin Hizmet Şartlarını ihlal edebilecek istenmeyen durum güncellemelerini bildirmelerine olanak tanır. WhatsApp'ı izleyen bir web sitesi olan WABetaInfo, bu özelliğin hem platformun hem de kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için önemli olduğunu bildiriyor.

WABetaInfo'ya göre, Meta'ya ait platform, durum seçenekleri içinde bir rapor düğmesi eklemeyi planlıyor. Bir durum güncellemesi bildirmeniz durumunda, içeriği, şirketin Hizmet Şartlarını ihlal edip etmediğini belirlemek üzere incelenmek üzere moderasyon ekibine iletilecektir.

Raporda, mesajlar, sesli aramalar, medya, konum paylaşımı, çağrılar ve durum güncellemelerinin tümü tüm cihazlarda uçtan uca şifreleme protokolü tarafından korunduğundan, bu özelliğin tanıtılmasının uçtan uca şifrelemeyi tehlikeye atmadığı belirtildi. Durum güncellemelerini bildirme özelliği, Android için WhatsApp beta üzerinde geliştirilmekte olan bir özelliktir ve gelecekte piyasaya sürülmesi planlanmaktadır.

WhatsApp'ta Yaklaşan Özellikler

WhatsApp yakında 'Sohbet Aktarma' özelliğini yayınlamayı planlıyor. Kullanıcıların yerel bir ağ kullanarak verilerini bir Android cihazdan diğerine aktarmalarına olanak tanır. WABetaInfo'ya göre şirket, geliştirme aşamasında olduğu için yeni özelliği uygulamanın gelecekteki bir güncellemesine getirecek. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, QR kodu okutarak sohbet geçmişini yeni bir cihaza aktarabilecek.

Raporda, Google Drive'a olan ihtiyacı ortadan kaldıracağı, böylece kullanıcıların sohbetleri bir cihazdan diğerine aktarmak istediklerinde artık sohbet verilerini bulut hizmetine yedeklemek zorunda kalmayacakları belirtildi.

Meta'nın sahibi olduğu platform ayrıca, İran'da ve başka yerlerde özgürce ve özel olarak iletişim hakkından mahrum bırakılan milyonlarca insan gibi dünyanın her yerindeki kullanıcılar için proxy desteği özellikleri sunmaya başladı. Bir proxy seçmek, insanların özgürce iletişim kurmasına yardımcı olmaya adanmış dünyanın dört bir yanındaki gönüllüler ve kuruluşlar tarafından kurulan sunucular aracılığıyla WhatsApp'a bağlanmalarını sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.