WhatsApp Gizlilik Çağrısı Aktarma Özelliği iOS ve Android'de Kullanıma Sunuldu

WhatsApp Gizlilik Çağrısı Aktarma Özelliği iOS ve Android'de Kullanıma Sunuldu

Bu özellik sayesinde kullanıcılar, IP adreslerini ve konumlarını kötü niyetli saldırganlardan koruyarak aramalarına ekstra bir güvenlik katmanı ekleyebilirler.

WhatsApp kullanıcıları için iyi haber, Meta'nın sahip olduğu bu anlık mesajlaşma uygulaması, aramalarda IP adresinizi koruyarak kötü niyetli saldırganların konumunuzu çıkarmasını zorlaştırmak için yeni bir seçenek yayınladı.

WhatsApp'ı takip eden bir web sitesi olan WABetaInfo'nun raporuna göre, bu özellik sayesinde kullanıcılar IP adreslerini ve konumlarını kötü niyetli saldırganlardan koruyarak aramalarına ekstra bir güvenlik katmanı ekleyebilirler.

Raporda, "TestFlight uygulamasından iOS için WhatsApp beta ve Google Play Store'dan Android için WhatsApp beta sürümlerinin son güncellemeleri sayesinde, WhatsApp'ın yeni gizlilik çağrı aktarma özelliğini bazı beta test kullanıcılarına sunduğunu keşfettik" denildi.

Rapora göre, gizlilik ayarları ekranına yerleştirilen "Gelişmiş" adlı yeni bir bölüm var. Bu yeni bölüm, WhatsApp sunucuları üzerinden güvenli bir şekilde aktarım yaparak aramadaki herhangi birinin konumunuzu çıkarmasını kesinlikle zorlaştıran yeni aramada IP adresini koru seçeneğini içeriyor.

WABetaInfo, "WhatsApp sunucuları üzerinden yapılan bir arama sırasında bağlantınızın şifreleme ve yönlendirme işlemleri nedeniyle gizlilik arama aktarma özelliği ile arama kalitesinin biraz etkilenebileceğini unutmamak çok önemlidir" dedi.

Raporda, bu özelliğin, özellikle bilinmeyen kişilerle WhatsApp görüşmesi yaparken konumunuzu ve IP adresinizi takip etmeye yönelik olası girişimlere karşı son derece faydalı olduğu, çünkü herhangi birinin özel bilgileri izlemesini çok daha zor hale getirdiği belirtildi.

Arama kalitesinde hafif bir düşüş olasılığına rağmen, bu ek güvenlik katmanı, çok aşina olmadığınız bilinmeyen kişilerle iletişim kurarken bile gizliliğinizin korunmasını garanti eder.

Aramalar sırasında IP adresinizi korumak üzere tasarlanan en son gizlilik özelliğine, Google Play Store aracılığıyla Android'de ve TestFlight uygulaması aracılığıyla iOS'ta en son WhatsApp beta sürümünü yükleyen belirli beta test kullanıcıları erişebiliyor. Rapor ayrıca önümüzdeki günlerde daha fazla kullanıcıya sunulacağını da ortaya koydu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.