WhatsApp gruplarda sabit mesajları kullanıma sunmaya hazırlanıyor

WhatsApp gruplarda sabit mesajları kullanıma sunmaya hazırlanıyor

Sabit mesajlar özelliği, WhatsApp'ın bu yıl için bir sonraki büyük yeni özelliklerinden biri olabilir.

WABetaInfo tarafından Cuma günü (3) bildirildiği üzere, sohbet gruplarında bazı mesajları veya hatırlatıcıları vurgulamanıza olanak tanıyan özellik Meta tarafından geliştiriliyor.

Android için WhatsApp Business'ın beta sürümünün son güncellemesinde mesajları sabitleme özelliğinin bir önizlemesi yayın tarafından tespit edildi. Bu özellik, bir süredir kullanıcı tabanına böyle bir seçenek sunan Telegram'da bulunana benzer.

Bu özellik, bir gruba yeni katılanlara o topluluğun kuralları hakkında rehberlik etmek ve insanların tartışmalar sırasında neyin önemli olduğuna odaklanmalarına yardımcı olmak gibi farklı şekillerde yararlı olabilir. Vurgulanan metin pencerenin üst kısmında yer aldığından, herkesin bir bakışta görmesi çok daha kolaydır.

Site tarafından paylaşılan ekran görüntüsünde (yukarıda) görebileceğimiz gibi, WhatsApp'a sabitlenen mesajın görüntülenebilmesi için alıcının uygulamanın en son sürümüne sahip olması gerekiyor. Daha eski bir sürüm kullanıyorlarsa, sistemlerine karşılık gelen uygulama mağazasındaki en yeni yapıyı indirmeleri için bilgilendirileceklerdir.

Bu özellik ne zaman yayınlanacak?

Şu anda WhatsApp'ta mesajları düzeltme özelliği Meta uzmanları tarafından geliştiriliyor. Google Play Store beta programının üyeleri bile, hizmetin bir sonraki güncellemelerinde yayınlanması gereken bu özelliğe erişemiyor.

Özelliğin önizlemesi Android 2.23.3.17 için WhatsApp Business Beta'da bulundu. Bu şekilde, özelliğin ilk olarak Messenger'ın ticari sürümünü test edenler için gelmesi ve diğer platformlar da dahil olmak üzere yazılımın diğer sürümlerinde daha sonra yayınlanması mümkündür.

Tüm testlerden sonra, özellik programın kararlı sürümünde tüm kullanıcılar için kullanılabilir hale gelebilir, ancak bunun ne zaman gerçekleşeceğine dair hala bir onay yok.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.