WhatsApp, iletilen mesajlara açıklama eklemenize izin verecek

WhatsApp, iletilen mesajlara açıklama eklemenize izin verecek

WhatsApp, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yeni özelliklerle yoluna devam ediyor.

WhatsApp, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yeni özelliklerle yoluna devam ediyor. Android akıllı telefon kullanıcılarına sunulduğu bildirilen en son özellik, iletilen dosyalara ve medyaya özel açıklamalar ekleyebilmek. Bu özellik, kullanıcıların iletilen medyanın amacını her alıcıya tekrar tekrar anlatmak zorunda kalmadan açıklamalarına yardımcı olacak.

Özel açıklama özelliği, kullanıcıların WhatsApp'ın otomatik olarak oluşturduğu dosya açıklamasından kurtulabildiği ve iletilen dosyalar için açıklama olarak kendi metinlerini ekleyebildiği dosya başlıklarına benzer şekilde çalışır.

Alıcı, açıklamayı dosya ile birlikte ayrı bir mesaj olarak alacak ve böylece dosyanın arkasındaki amacı anlayabilecektir. Bu özellik, en son WhatsApp beta v2.23.8.22 sürümünü yükleyen kullanıcılar için varsayılan olarak etkinleştirilecek ve her alıcıya bir şeyleri tekrarlamak zorunda kalmamak için aynı amaca hizmet edecek.

Yeni özellik Google Play Store üzerinden beta kullanıcılarına yavaş yavaş sunuluyor, ancak bazı kullanıcılar diğer kullanıcıların durum güncellemelerini görüntüleyememe veya video indirirken sorun yaşama gibi sorunlarla karşılaştıklarını bildirdi.

Özel açıklama özelliğine ek olarak WhatsApp, kullanıcılar için üç yeni güvenlik özelliği de sundu. Bu özellikler arasında Hesap Koruma, Cihaz Doğrulama ve Otomatik Güvenlik Kodları yer alıyor. Hesap Koruma özelliği, kullanıcıları hesaplarını başka bir cihaza taşımaya yönelik yetkisiz girişimlere karşı uyarırken, Cihaz Doğrulama, mobil cihaz kötü amaçlı yazılımlarının kullanıcıların telefonlarını izinsiz olarak istismar etmesini ve WhatsApp hesaplarını istenmeyen mesajlar göndermek için kullanmasını önleyecek. Otomatik Güvenlik Kodları özelliği, kullanıcıların konuşmalarının güvenli olduğunu otomatik olarak doğrulamalarına olanak tanıyacak.

Ayrıca, WhatsApp kısa bir süre önce Android'deki son güncellemesinde tüm beta test kullanıcılarına bir "eşlik modu" özelliği sundu. Çoklu cihaz desteğinin bu uzantısı, kullanıcıların mevcut WhatsApp hesaplarını başka bir akıllı telefona bağlamalarına olanak tanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.