WhatsApp: iPhone Kullanıcıları Görüntüleri Çıkartmalara Dönüştürebilecek

WhatsApp: iPhone Kullanıcıları Görüntüleri Çıkartmalara Dönüştürebilecek

Bazı kullanıcılar bu özelliği son birkaç gün içinde zaten kullanabilmiş olabilir, ancak şimdi nihayet iOS 16'da herkes tarafından kullanılabilir olmalıdır.

Meta'nın sahip olduğu anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, resmi bir iOS 16 API'sini destekleyerek kullanıcıların kendi görüntülerinden özel çıkartmalar oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. Yeni özellik, çıkartma oluşturmak için üçüncü parti uygulamalara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

WhatsApp'ı takip eden bir web sitesi olan WABetaInfo'ya göre, anlık mesajlaşma uygulaması, kullanıcıların görüntülerinden hızlı bir şekilde çıkartma oluşturmalarına olanak tanıyan yeni bir çıkartma oluşturma aracı yayınlıyor. Bir görüntüden bir konuyu çıkardıktan sonra, kullanıcıların bir görüntüden özel bir çıkartma oluşturmak için bunu bir sohbetin içine yapıştırmaları yeterlidir.

Bu özellik mevcutsa, platform görüntüyü anında kullanıcının çıkartma koleksiyonuna eklenebilecek bir çıkartmaya dönüştürecektir. Bazı kullanıcıların bu özelliği son birkaç gün içinde zaten kullanabilmiş olabileceğini, ancak şimdi nihayet iOS 16'da herkes tarafından kullanılabilir olması gerektiğini de belirtmek önemlidir.

Ayrıca, iOS'un eski sürümlerine benzer bir çıkartma oluşturma aracı getirme konusunda geleceğe yönelik bir plan bulunmamaktadır.

Bu özelliğin WhatsApp'ta yerleşik olmasının avantajlarından biri, kullanıcılar için daha entegre bir deneyim sağlamasıdır: doğrudan uygulama içinde özel çıkartmalar oluşturma yeteneği sayesinde, insanların artık kendi çıkartmalarını oluşturmak ve kullanmak için farklı uygulamalar veya araçlar arasında geçiş yapmaları gerekmiyor.

Bu özellik kesinlikle zaman kazandıracak ve özel çıkartma oluşturma ve kullanma sürecini daha hızlı hale getirecek.

Kullanıcılar ayrıca, WhatsApp'ın gelecekteki bir güncellemesinde, bu tür çıkartmaları doğrudan uygulama içinde özel çıkartma paketlerinde yönetmek için bazı gelişmiş araçlar bekleyebilirler.

Görüntüleri çıkartmalara dönüştürme özelliği, App Store'da ve TestFlight uygulamasında bulunan iOS için WhatsApp 23.3.77'nin en son sürümünde herkes tarafından kullanılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.