WhatsApp iPhone sahiplerini bu temel özellikle şımartıyor

WhatsApp iPhone sahiplerini bu temel özellikle şımartıyor

WhatsApp güncellemeleri hızlı ve öfkeli bir şekilde geliyor ve en sonuncusu özellikle iOS kullanıcıları için. En son güncelleme, artık fotoğraflardaki metni algılama özelliğine sahip olan iOS kullanıcıları için özellikle önemlidir.

Yeni WhatsApp özellikleri için referans olan WABetaInfio, iOS için WhatsApp'ın 23.5.77 yapısının, başka bir deyişle Meta'nın mesajlaşma sistemine yapılan yeni güncellemenin, tüm iPhone sahiplerine harika bir özellik sunacağını ortaya koyuyor. Bu özellikten yararlanmak için iPhone sahiplerinin cihazlarının iOS 16'yı çalıştırdığından emin olmaları gerekiyor.

Peki Android akıllı telefonların sahip olmayacağı bu harika özellik nedir? Buna metin algılama deniyor. Bu oldukça sade ismin altında çok kullanışlı bir özellik yatıyor. Bazen bir belgenin fotoğrafını çekmek, elle kopyalamaktan çok daha hızlıdır. Ya da belki arkadaşlarınızdan birinin paylaştığı ilham verici bir alıntıyı kopyalamak istersiniz. WhatsApp artık bir fotoğraftan metni çıkarabiliyor.

iOS'ta WhatsApp artık fotoğraflardan metin çıkarma özelliğine sahip

Bir fotoğraftan metin kopyalamak artık çok basit. Akıllı telefonunuzu çıkarın, kopyalamak istediğiniz metni içeren fotoğrafa dokunun. Dönüştürmek istediğiniz alana dokunun ve basılı tutun (iOS tarafından yapılan seçimi düzeltmek anlamına gelse bile), ardından "Kopyala" seçeneğini seçin. Geriye kalan tek şey metin içeriğini seçtiğiniz uygulamaya yapıştırmaktır. Aceleyle alınmış ekran görüntüsünden de görebileceğiniz gibi, algılama ister el yazısı ister basılı olsun her tür metinle çalışır.

Ek olarak, WhatsApp 23.5.77 sürümü iki harika yeni özelliğe daha sahip. Artık bir sesli not kullanabilir ve bunu bir durum olarak paylaşabilirsiniz. Bunu yapmak için Durum sekmesine gidin, kalem simgesine dokunun, kaydetmek için mikrofon simgesini basılı tutun. Buna ek olarak, WhatsApp artık resim içinde resmi destekliyor, bu da bir video sırasında WhatsApp dışında bir uygulamayı duraklatmadan açabileceğiniz anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.