WhatsApp iPhone'da Görseller İçindeki Metinleri Algılama Özelliğini Kullanıma Sunuyor

WhatsApp iPhone'da Görseller İçindeki Metinleri Algılama Özelliğini Kullanıma Sunuyor

Resimlerin içindeki metinleri algılama özelliği, TestFlight uygulamasından en son güncellemeyi yükleyen bazı beta test kullanıcıları için kullanılabilir.

WhatsApp Güncellemesi: Dünyanın dört bir yanındaki iPhone kullanıcıları için iyi bir haber olarak, Meta'nın sahip olduğu anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın iOS 16'da konuşmalarınızdaki görüntülerin içindeki metni algılama özelliğini kullanıma sunduğu bildiriliyor. Ancak bu yeni özelliği şimdilik sadece beta test kullanıcıları kullanabiliyor.

WhatsApp'ı takip eden bir web sitesi olan WABetaInfo'ya göre, özellik beta sürümünüzde zaten mevcut. Beta test kullanıcıları metin içeren bir görüntüyü açıp metin algılama düğmesinin varlığını doğrulayabilirler. Düğme görünür durumdaysa, konuşmalarınızdaki resimlerden metin çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Bu özelliğin iOS 16'ya özgü olduğu ve WhatsApp tarafından sağlanan bir hizmet olmadığı unutulmamalıdır. Aksine, WhatsApp sistem API'sini kullanarak bu özelliği desteklemeye başlamıştır. Rapora göre, bu bir iOS 16 özelliği olduğundan, iOS'un daha eski bir sürümünü kullanıyorsanız resimlerden metin çıkaramazsınız.

Resimlerdeki metinleri tespit etme özelliği, TestFlight uygulamasından en son güncellemeyi yükleyen bazı beta test kullanıcıları için kullanılabilir. Raporda, önümüzdeki günlerde daha da fazla kullanıcıya yaygınlaştırılacağı iddia edildi.

WhatsApp 2023'te Gelecek Özellikler

- WhatsApp ayrıca 'Companion Mode' özelliği için yeni bir arayüz sunuyor. Refakatçi Modu, WhatsApp'ı birincil cihaza ek olarak ikincil bir cihazda da kullanmanıza olanak tanıyor.

- Anlık mesajlaşma uygulaması, daha iyi bir uygulama deneyimi için bu özelliği geliştirmek için de çalışıyor. Kullanıcıları medyayı bir başlıkla iletme yeteneği hakkında bilgilendirmek için bir uyarı sistemi sunuyor. Yeni uyarı özelliği, altyazılı bir resim, video, GIF veya belge iletildiğinde ortaya çıkıyor.

- WhatsApp'ın ayrıca yeni bir durum özelliği yayınlaması bekleniyor. Tıpkı fotoğraflar, videolar ve bağlantılar gibi, kullanıcılar Durum'da sesli notlar paylaşabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.