WhatsApp Kilitli Sohbetleri Açmak İçin Yeni Giriş Noktası Üzerinde Çalışıyor

WhatsApp Kilitli Sohbetleri Açmak İçin Yeni Giriş Noktası Üzerinde Çalışıyor

Rapora göre, bu bölümde yeni bir seçenek belirdiğinden, hangi sohbetlerin kilitleneceğini doğrudan sohbet bilgileri içinden seçmek mümkün olacak.

Meta'nın sahip olduğu popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın, platformuna daha fazla güvenlik eklemek için kilitli sohbetleri açmak ve yönetmek için bir giriş noktası üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Bu özellik sayesinde, belirli sohbetleri bir parola veya parmak izi kullanarak kilitleyebileceksiniz, böylece telefonunuzu kullanmaları durumunda kimse bunları açamayacak.

WhatsApp'ı takip eden bir web sitesi olan WABetaInfo, "Android için en son WhatsApp beta 2.23.8.5 güncellemesi sayesinde, WhatsApp'ın artık kilitli sohbetleri açmak ve yönetmek için bir giriş noktası üzerinde çalıştığını keşfettik" dedi.

Rapora göre, bu bölümde yeni bir seçenek belirdiğinden, hangi sohbetlerin kilitleneceğini doğrudan sohbet bilgileri içinden seçmek mümkün olacak. Bir sohbet kilitlendikten sonra, "Kilitli sohbetler" bölümünde listelenir ve giriş noktası sohbet listesinde yer alır.

Sohbetleri kilitleme özelliği, kullanıcıların mesajlarını yetkisiz erişime karşı korumalarına olanak tanıyacağından, gizli sohbetler için ekstra bir gizlilik düzeyi sağlar. Gizliliği artırmak için, yetkisiz erişim girişimleri durumunda, kullanıcıdan sohbete erişmeden önce sohbeti temizlemesi istenecektir.

Ayrıca bu özellik, kilitli bir sohbette paylaşılan fotoğraf ve video gibi herhangi bir medya dosyasının otomatik olarak cihazın galerisine kaydedilmemesini sağlayarak medya gizliliğinin korunmasına kesinlikle yardımcı oluyor. Kullanıcıların sohbetlerini kilitlemelerine olanak tanıyan özellik geliştirme aşamasında ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde yayınlanacak.

Bu arada WhatsApp, bir alt gezinme çubuğu uygulayarak uygulama için ince ayarlanmış bir kullanıcı arayüzü üzerinde de çalışıyor. Bir gezinme çubuğu ile, ekranın altından kolayca erişilebilecekleri için kullanıcıların uygulamanın farklı bölümleri arasında gezinmesi kesinlikle daha kolay olacaktır.

Raporda, Android için WhatsApp'ta bir alt gezinme çubuğunun farklı platformlar arasında tutarlılık sağlayabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.