WhatsApp Kullanıcıları Nihayet Masaüstünde Bir Arama Sekmesine Sahip Olacak

WhatsApp Kullanıcıları Nihayet Masaüstünde Bir Arama Sekmesine Sahip Olacak

WhatsApp'ın mobil cihazlarında arama özelliği var ancak yakında bilgisayardan da arama yapma seçeneğine sahip olabilirsiniz.

WhatsApp araması, mobil şebekeyi kullanarak aramalara bağlanmakta zorlanan insanlar için çok önemli hale geldi. Düşük bant genişliğinde çalışır ve arama yapmak için hem ses hem de video formlarını kullanabilirsiniz.

Ancak bu özellik uzun süredir mobil cihazlarla sınırlıydı ve insanlar aramalar için masaüstü desteği istiyordu. Görünüşe göre duaları nihayet mesajlaşma platformu tarafından duyuluyor.

WaBetaInfo'nun yeni bir gönderisine göre, WhatsApp beta sürümünde masaüstü uygulaması için bir aramalar sekmesi sunuyor. İhbarcı, aramalar sekmesiyle masaüstündeki WhatsApp kullanıcılarının arama geçmişlerini alabileceklerini ve muhtemelen doğrudan bilgisayardan WhatsApp araması yapma seçeneğine sahip olabileceklerini söylüyor.

Şimdi, bu seçeneğin mesajlaşma uygulamasına ne zaman geleceğini bilmiyoruz, ancak eklenmesinin onu birçok kullanıcı için Google Meet ve Zoom'a ideal bir alternatif haline getireceğinden eminiz.

WhatsApp Masaüstü Arama: Nasıl Çalışabilir?

Gönderide, Çağrı sekmesinin WhatsApp masaüstü uygulaması arayüzünün sol üst köşesindeki Durum ve Yeni Sohbet seçenekleri arasına yerleştirileceği belirtiliyor. Aramalar sekmesine tıklandığında kullanıcılar WhatsApp arama geçmişlerine göz atabilecek ve uygulamanın kendisinden arama yapma seçeneğine sahip olacaklar. WhatsApp'ın masaüstü uygulamasına çağrıları getirmeyi düşünmesi hiç de şaşırtıcı değil.

Geçtiğimiz aylarda mesajlaşma uygulaması, temel olarak bir WhatsApp görüntülü / sesli araması için bir bağlantı oluşturmanıza ve bunu aramaya katılacak diğer kişilerle paylaşmanıza olanak tanıyan Çağrı Bağlantıları adlı kullanışlı bir arama aracı ekledi. Beta testi masaüstü uygulamasında yapılıyor olsa da, WhatsApp'ın bu özelliği mesajlaşma platformunun web sürümüne de getirmeyi düşüneceğini umuyoruz. Bununla birlikte, yeni seçenek henüz beta aşamasında olduğundan, WhatsApp'ın bunu herkes için kullanılabilir hale getirip getirmeyeceğinden emin olamıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.