WhatsApp Kullanıcıları Yakında Sohbetlerdeki Yazım Hatalarını Düzeltmek İçin Metin Düzenleme Seçeneğine Sahip Olacak

WhatsApp Kullanıcıları Yakında Sohbetlerdeki Yazım Hatalarını Düzeltmek İçin Metin Düzenleme Seçeneğine Sahip Olacak

WhatsApp, iMessage ve Telegram'dan sonra bu özelliğe sahip olacak bir sonraki mesajlaşma uygulaması olabilir.

Apple ve Telegram, sohbetleri gönderdikten sonra bile düzenlemenize izin veren mesajlaşma uygulamalarından bazılarıdır. WhatsApp muhtemelen bu özelliği henüz sunmayan tek platform ancak bu durum çok yakında değişebilir. WhatsApp iPhone kullanıcıları bu hafta sohbet düzenleme seçeneğini içeren yeni bir beta sürümüne kavuşuyor. WhatsApp, düzenleme seçeneğini hem Android hem de iOS sürümleri için getirmeyi planlıyor, ancak şimdilik herkese açık olarak yayınlanması için bir zaman çizelgesi vermek mümkün olmayacak.

WhatsApp Sohbet Düzenleme Seçeneği

Peki WhatsApp bu düzenleme özelliğini kullanıcılara nasıl sunacak? WABetainfo tarafından verilen detaylara göre, mesajlaşma uygulaması, kişinin gönderdiği mesajları düzenleyebileceği 15 dakikalık bir pencereye sahip olacak.

Kullanıcılara düzenlenen tweetlerin ayrıntılı bir geçmişini veren Twitter'ın aksine, WhatsApp yalnızca metnin düzenlendiğini o mesajın üst kısmında bir etiketle bildirecek. Düzenleme özelliği sohbetlerle sınırlı olacak ve kullanıcılar bu aracı resim, belge ya da video başlıklarını düzenlemek için kullanamayacak.

Düzenleme seçeneğinin olmaması, yazım hatası olan metinler gönderen WhatsApp kullanıcılarının tüm sohbeti silmesi gerektiği anlamına geliyor. Ancak bu yeni seçenek, metni düzenleyebileceğiniz anlamına geliyor. WhatsApp'ın, kullanıcının öngörülen 15 dakikalık zaman çizelgesi içinde yapabileceği düzenleme sayısına bir sınır koyup koymayacağını görmek ilgi çekici olacak.

Düzenleme özelliği kullanışlı olacak olsa da, birçok insanın neden WhatsApp'ın bir zamanlama özelliğine sahip olmasını istediğini anlamak kolaydır. Kabul etmek gerekir ki, WhatsApp bu seçeneğe ihtiyaç duyacağınız bir posta istemcisi değil, ancak iş metinlerini veya doğum günü dilekleri gibi diğer önemli mesajları planlayabildiğinizi hayal edin, WhatsApp bu tür kullanım durumlarıyla daha da popüler hale gelebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.