WhatsApp, Kullanıcıların Uygulamadan Ayrılmadan Kişi Bilgilerini Düzenlemesine İzin Verecek

WhatsApp, Kullanıcıların Uygulamadan Ayrılmadan Kişi Bilgilerini Düzenlemesine İzin Verecek

WhatsApp yakında kullanıcıların telefon numarası, doğum günü ve e-posta adresi gibi iletişim bilgilerini eklemelerine izin verebilir.

Meta'nın sahip olduğu anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, mükemmel bir kullanıcı deneyimi sağlamak için her zaman yeni özellikler kazanıyor. Android sürümüne gelen güncellenmiş bir uygulama kullanıcı arayüzü haberinin ardından, WhatsApp'ın şimdi de kişi bilgilerini kaydetmeye yardımcı olabilecek başka bir değişiklik getireceği söyleniyor. Bu özelliğin Android için WhatsApp'ın beta sürümünde görüldüğü ve sonunda kararlı yapıya geçebileceği bildiriliyor. Bu özellik kullanıma sunulduğunda, kullanıcıların WhatsApp içindeki kişileri kaydetmesine olanak tanıyacak.

WhatsApp beta takipçisi WABetaInfo tarafından yayınlanan bir rapora göre WhatsApp, cihazınızdaki kişi bilgilerini doğrudan uygulama içinden kaydetmeye olanak tanıyan yeni bir özelliği test ediyor. Kullanıcılar Yeni Kişi seçeneğine dokunduklarında yeni bir kullanıcı arayüzünün açılacağı bildiriliyor. Rapora göre kullanıcılar artık yeni kişi bilgilerini kaydederken Google'ın Kişiler uygulamasındakine benzer bir kullanıcı arayüzü görecek.

İsim ve telefon numarası dışında, kullanıcıların doğum günleri, e-posta adresleri ve daha fazlası gibi diğer ayrıntıları da ekleyebilecekleri bildirildi. Rapora göre, ayrıntılar girildikten sonra kullanıcı, kişiyi yerel olarak cihaza ya da cihaza bağlı Google hesabına kaydetme seçeneğine sahip olacak. Bu özellik, yeni bir kişiyi kaydederken WhatsApp'tan ayrılma ve Kişiler uygulamasına gitme ihtiyacını ortadan kaldırabilir.

WhatsApp'ın bu özelliği Android için WhatsApp'ın 2.23.8.2, 2.23.8.4, 2.23.8.5 ve 2.23.8.6 beta sürümlerinde test ettiği bildiriliyor. Bu özellik iOS sürümü için zaten mevcut ve henüz yalnızca Android sürümü bu özelliğe sahip değil.

Bu arada, Android için WhatsApp'ın da Android için yeni bir gezinme çubuğu kullanıcı arayüzünü test ettiği bildiriliyor. Kullanıcı arayüzünün iOS sürümünde görülene benzer olduğu söyleniyor. iOS uygulamasında gezinme çubuğu altta yer alırken, Android'de tüm bu yıllar boyunca üstte bulunuyordu. Android 2.23.8.4 için WhatsApp beta sürümünü kullananlar yeni kullanıcı arayüzünü görebilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.