WhatsApp Ocak Ayında 2,9 Milyondan Fazla Hesabı Yasakladı

WhatsApp Ocak Ayında 2,9 Milyondan Fazla Hesabı Yasakladı

Bir WhatsApp sözcüsü, "En son Aylık Raporda da belirtildiği üzere, WhatsApp Ocak ayında 2,9 milyondan fazla hesabı yasakladı" dedi

Popüler mesajlaşma platformunun en son Hindistan aylık raporuna göre, meta sahibi olduğu WhatsApp Ocak ayında 2.9 milyon hesabı yasakladı.

'Kullanıcı güvenliği raporu', alınan kullanıcı şikayetleri ve WhatsApp tarafından alınan ilgili önlemlerin yanı sıra WhatsApp'ın platformumuzdaki kötüye kullanımla mücadele etmek için kendi önleyici eylemlerinin ayrıntılarını içeriyor.

Bir WhatsApp sözcüsü, "En son Aylık Raporda belirtildiği üzere, WhatsApp Ocak ayında 2.9 milyondan fazla hesabı yasakladı" dedi.

1 Ocak - 31 Ocak 2023 tarihleri arasında 2.918.000 kadar WhatsApp hesabının yasaklandığı belirtilen raporda, bu hesaplardan 1.038.000'inin kullanıcılardan herhangi bir bildirim gelmeden önce proaktif olarak yasaklandığı belirtildi.

Hindistan'daki bir hesap +91 telefon numarası üzerinden tanımlanıyor.

"Şikâyet kanalı aracılığıyla kullanıcı şikâyetlerine yanıt vermenin ve harekete geçmenin yanı sıra WhatsApp, platformdaki zararlı davranışları önlemek için araçlar ve kaynaklar da kullanıyor. Özellikle önleme konusuna odaklanıyoruz çünkü zararlı faaliyetlerin gerçekleşmesini ilk etapta engellemenin, zarar oluştuktan sonra tespit etmekten çok daha iyi olduğuna inanıyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.