WhatsApp, son güncellemede grup yöneticilerine daha fazla kontrol sağlıyor

WhatsApp, son güncellemede grup yöneticilerine daha fazla kontrol sağlıyor

Meta, popüler mesajlaşma çözümü WhatsApp'ta iki yeni iyileştirme duyurdu. İki yeni ekleme var ve her ikisi de gruplarla ilgili. İlk iyileştirme, grup yöneticilerinin gruplara kimlerin girebileceğini kontrol etmesine izin verir ve ikincisi, diğer kişilerle hangi grupların ortak olduğunu görmenize olanak tanır.

Bir WhatsApp grubunun yöneticisiyseniz ve daha önce bir davet bağlantısı paylaştıysanız veya bir grubu bir toplulukta katılabilir hale getirdiyseniz, bağlantıya sahip olan herkes sohbete katılabilir. En son güncellemeyle, WhatsApp artık yöneticilere bireylerin gruba katılıp katılamayacağı konusunda son bir söz hakkı veriyor. Bu, yöneticilerin gruplara spam göndermeye çalışan herkesle savaşmasına büyük ölçüde yardımcı olabilir.

İkinci değişiklik, bir başkasıyla ortak hangi gruplara sahip olduğunuzu görmenizi sağlar. Bu bilgiyi getirmek için, kişinizin adını aramalısınız. Meta'ya göre bu, biriyle paylaştığınızı bildiğiniz bir grubun adını hatırlamanıza veya başka biriyle aynı grupta olup olmadığınızı öğrenmenize yardımcı olacaktır. Bu özellik bazı durumlarda yardımcı olabilecek gibi görünse de, siz farkında olmasanız bile sizinle aynı grubu paylaşan birini ifşa ederek yanlışlıkla insanların mahremiyetine zarar verebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.