WhatsApp, uygulamada reklam olabileceğini ancak anlık mesajlarda olmayacağını söylüyor

WhatsApp, uygulamada reklam olabileceğini ancak anlık mesajlarda olmayacağını söylüyor

WhatsApp gelecekte reklam alabilir, ancak bu reklamlar gelen kutusunda ya da anlık mesajlarda olmayacak. WhatsApp başkanı Brezilyalı bir medya kuruluşuna verdiği röportajda böyle söylüyor. Ancak, yeni Kanallar özelliğinde olabilir.

Meta'da WhatsApp'ın başında bulunan Will Cathcart, Folha de S. Paulo'ya verdiği demeçte, WhatsApp'ın örneğin kullanıcıların Kanallar aracılığıyla abone olmaları ya da uygulamanın Kanallar özelliği içinde reklam göstermeleri halinde bir ücret talep edebileceğini söyledi. Kanallar, WhatsApp'ta örneğin şirketlerin ve ünlülerin takipçilerine bir şeyler bildirebildiği mesajlaşma kanallarıdır.

WhatsApp, her kullanıcıdan yılda 1 Euro ücret almak gibi bir gelir modeliyle yola çıktı, ancak bunu hiçbir zaman gerçekleştirmedi. Facebook ve daha sonra Meta tarafından 2013 yılında satın alınmasının ardından hizmet yıllarca ücretsiz kaldı. Daha önce Meta, WhatsApp'a reklam koymak istediğini söylemişti. Eylül ayı gibi yakın bir tarihte Catchcart, WhatsApp'ın reklamları uygulamak için aktif olarak çalıştığını yalanladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.