WhatsApp yakında bu çok pratik özellik konusunda Discord ve Telegram'ı taklit edecek

WhatsApp yakında bu çok pratik özellik konusunda Discord ve Telegram'ı taklit edecek

En son WhatsApp beta sürümü, grup konuşmalarında kullanıcılara büyük fayda sağlayacak yeni bir özellik getiriyor. Uygulama şu anda bir konuşma içindeki mesajları sabitleme özelliğini test ediyor. Şimdilik, yalnızca İşletme sürümü bundan yararlanabilecek gibi görünüyor.

Son birkaç aydır WhatsApp grup konuşmalarına çok önem veriyor gibi görünüyor. Bu bir tesadüf değil: Pandemi, Google Meet, Zoom ve Teams'in başını çektiği video konferans uygulamalarının yükselişine tanık oldu ve Meta'nın mesajlaşma hizmetinin pastadan pay istemesine neden oldu. Grup görüntülü arama yeni bir özellik olmasa da WhatsApp, Topluluk sekmesi, anketler ve bir katılımcının mikrofonunu sessize alma özelliği gibi bir dizi yeni özellik ekledi.

Ancak, grup konuşmaları bazen mesajlarla dolu olabilir ve bunları takip etmek zor olabilir. Diğer uygulamalar bu soruna zaten bir çözüm bulmuştur. Telegram ve Discord, uzun zamandır belirli mesajları herhangi bir zamanda kolayca erişilebilecek şekilde bir sohbete sabitleme imkanı sunuyor. Ancak WhatsApp bunun kendi uygulamasına entegre edilmesini bekliyordu.

WhatsApp nihayet bir görüşmedeki mesajların sabitlenmesine izin verecek

WABetaInfo web sitesi tarafından tespit edilen Android'de WhatsApp'ın beta sürümü 2.23.3.17, nihayet mesajları sabitleme olanağını içeriyor. Messenger, başka bir üye bir mesajı sabitlediğinde güncellemeyi yüklememiş olan kullanıcılara, bu özellikten yararlanmak için en son sürümü yüklemeye davet eden bilgilendirici bir mesaj bile görüntüler.

Bununla birlikte, bu özelliğin şu anda yalnızca en son WhatsApp Business beta sürümünde mevcut olduğunu belirtmek önemlidir. Başka bir deyişle, bu, sonunda genel halka sunulacağının garantisi olmadığı ve eğer sunulursa, iş kullanıcılarıyla sınırlı olabileceği anlamına gelir. Elbette sizi gelişmelerden haberdar edeceğiz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.