WhatsApp yakında kısa video mesajlar göndermenize izin verecek

WhatsApp yakında kısa video mesajlar göndermenize izin verecek

WhatsApp'ın yakında uygulamasına, bazı kullanıcıların şu anda kısa sesli mesajlar gönderebildikleri gibi kısa görüntülü mesajlar göndermelerine olanak tanıyacak bir özellik eklemesi bekleniyor.

WhatsApp'a sabitlenmiş mesajların geldiğini duyurduktan sadece birkaç gün sonra, WABetaInfo, Meta'nın mesajlaşma uygulamasının en son beta sürümünde yeni bir özelliği ortaya çıkardı. Şirketin şu anda video mesajlarının gönderilmesine olanak tanıyan bir özellik üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

WABetaInfo, WhatsApp'ın iOS 23.6.0.73 beta sürümünde artık kısa video mesajları kaydetmenin ve göndermenin mümkün olduğunu keşfetti. Şimdiye kadar kullanıcılar yalnızca metin ve sesli mesajlar ya da cihazlarının galerisinden medya dosyaları gönderebiliyordu.

WhatsApp'a çok yakında video mesajlar geliyor

WhatsApp'ta video mesaj göndermek, sesli mesaj göndermek kadar kolay olacaktır. Kullanıcılar 60 saniyeye kadar uzunlukta bir video kaydetmek için bir düğmeyi basılı tutabilirler. Video gönderildikten sonra, sohbette dairesel bir formatta görüntülenecek ve otomatik olarak oynatılacaktır. Bu özellik Telegram'daki muadiline benzer bir şekilde çalışır.

Bir diğer ilginç ayrıntı ise bu kısa video mesajlarının uçtan uca şifrelenmiş olması ve kaydedilememesi ya da iletilememesi. Bununla birlikte, ekran görüntülerine izin verildiğine dikkat edilmelidir, ancak anı yakalamaya karar verirseniz gönderenin bilgilendirilip bilgilendirilmeyeceği açık değildir.

Bu ekleme gerçekten gerekli değildi, ancak bazı kullanıcıların bunu iyi kullanacağından eminiz. Bu özellik temel olarak akıllı telefonunuzla bir video kaydedip dosyayı diğer kişiye göndermek yerine hızlı bir video göndermenize olanak tanıyor.

Her zamanki gibi, özellik şu anda yalnızca az sayıda WhatsApp beta kullanıcısı tarafından kullanılabiliyor. Şirketin bunu herkese ne zaman sunacağı henüz belli değil, ancak muhtemelen birkaç ay sürecek. Bu arada, iPhone sahiplerinin de kısa süre önce bir başka olmazsa olmaz özelliğe kavuştuğunu hatırlatırız: fotoğraflarda metin algılama. WhatsApp PC'de de 8 kişiye kadar görüntülü arama ve 32 kişiye kadar sesli arama sağlayan yeni bir güncelleme aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.