WhatsApp Yakında Kullanıcıların Sohbetleri Kilitlemesine ve Özel Fotoğrafları Gizlemesine İzin Verecek

WhatsApp Yakında Kullanıcıların Sohbetleri Kilitlemesine ve Özel Fotoğrafları Gizlemesine İzin Verecek

WhatsApp, kullanıcıların parmak izlerini veya şifrelerini kullanarak belirli sohbetleri kilitlemelerine olanak tanıyacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki WhatsApp kullanıcıları için iyi haber, Meta'nın sahip olduğu anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın büyük bir yeni güncelleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Haberlere göre WhatsApp, kullanıcıların sohbetleri kilitlemesine ve gizli tutmasına olanak tanıyan bir özellik getirmeyi planlıyor. Bu özellik halihazırda beta kullanıcılarının testine sunulmuş durumda.

WABetaInfo'nun haberine göre, grup sohbetleri için yeni gizlilik özelliklerini ve yalnızca bir kez dinlenebilen sesli mesajlar gönderme özelliğini duyurduktan sonra WhatsApp, kullanıcıların parmak izlerini veya şifrelerini kullanarak belirli sohbetleri kilitlemelerine olanak tanıyan ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde kullanıma sunulacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Rapor, kullanıcıların bu özelliği kullanarak hassas konuşmalarını meraklı gözlerden koruyarak ekstra bir güvenlik katmanına sahip olabileceklerini öne sürüyor. WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre, WhatsApp kullanıcı gizliliğini artıracak bir özellik geliştiriyor. Özellikle, en özel sohbetlerinizi doğrudan sohbetin kişi veya grup bilgileri içinde kilitlemek mümkün olacak.

Bir sohbeti kilitli sohbetleriniz listesine ekledikten sonra, yalnızca bu ekranda kullanılabilir olacak ve bir sohbet kilitlendiğinde, yalnızca kullanıcının parmak izi veya şifresi kullanılarak erişilebilecek, böylece başka birinin sohbeti açması neredeyse imkansız hale gelecektir.

Gizliliğinizi korumak için, kilitli bir sohbet parmak izi veya parola olmadan açılamaz. Ayrıca, birisi telefonunuza erişmeye çalışır ve gerekli kimlik doğrulamasını sağlayamazsa, sohbeti açmak için sohbeti temizlemesi istenecektir.

Bu özellik, kullanıcıların başkalarının mesajlarını okumasını engelleyerek gizliliklerini korumalarına olanak tanıdığından, hassas sohbetler için ek bir gizlilik katmanı sunuyor. Bu özellik aynı zamanda medyanın gizli tutulmasına da yardımcı oluyor. Kilitli sohbette gönderilen fotoğraf ve video gibi medya dosyalarının otomatik olarak cihazın galerisine kaydedilmemesini sağlıyor.

Sohbetleri kilitleme özelliği geliştirilme aşamasında olan bir özelliktir ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde yayınlanacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.