WhatsApp'ın Son Alternatif Profil Özelliği ile İş ve Özel Hayatı Ayırmak İstiyor

WhatsApp'ın Son Alternatif Profil Özelliği ile İş ve Özel Hayatı Ayırmak İstiyor

WhatsApp hiç kuşkusuz bugün dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması. Ancak bu popülerlik bazı riskleri de beraberinde getiriyor.

Örneğin, birisi sizi WhatsApp'ta eklediğinde profil resminizi, hikayelerinizi ve durumunuzu görebilir. Bu bilgilerin bazıları profesyonel ortamlar için uygun olmayabilir. Neyse ki WhatsApp'ın Alternatif Profil özelliği bu sorunları çözmeyi amaçlıyor. İşte ayrıntılar...

WhatsApp'ın Son Özelliği: Gizlilik için Alternatif Profiller

WhatsApp Alternatif Profil, kullanıcılara arzu ettikleri gizliliği sağlamayı amaçlıyor. Şirketin bir süredir üzerinde çalıştığı bu özellik, hesabını gizli olarak ayarlayan kullanıcıların ikincil bir profil oluşturmasına olanak tanıyor. Bu sayede yalnızca seçilen ikincil profil resmi karşıdaki kişi tarafından görülebiliyor ve kişisel bilgileriniz gizli kalıyor.

Bu sayede aynı profili kullanarak hem eşinizi mutlu edebilir hem de iş dünyasında daha profesyonel bir imaj sergileyebilirsiniz. Ne yazık ki bu özellik henüz oldukça yeni ve geliştirme aşamasında. Bu nedenle, nasıl çalışacağı veya başkalarının birincil profilinizi görmesine izin vermek için ne yapmanız gerektiği şu anda belirsiz.

Elbette bu özellik bazı tartışmalara yol açtı. Bazı kullanıcılar WhatsApp'ın Alternatif Profil özelliğini faydalı bulurken, diğerleri bunun hem profesyonel hem de kişisel ilişkilerde sorunlara neden olabileceğine inanıyor. Hatta bazıları bu özelliği "dolandırıcılara yardım etmek" ve "ilişkileri yok etmek" olarak etiketlemeyi tercih ediyor. Sonuçta, bu özelliği nasıl kullanacağınız tamamen size kalmış.

Bu özelliğin, kısa süre önce tanıtılan ve tek bir cihazda iki WhatsApp hesabı kullanmanıza olanak tanıyan Çoklu Hesap Desteği özelliğinden farklı olduğunu belirtmek gerekir. Bu durumda, iki ayrı hesap değil, hesabınızla ilişkili farklı profiller kullanıyorsunuz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.