Windows 10: En son güncelleme yüklenmiyor mu? Sadece siz değilsiniz

Windows 10: En son güncelleme yüklenmiyor mu? Sadece siz değilsiniz

En son Windows 10 güncellemesi KB5031356, yüklenmeyi reddederek pek çok kullanıcıya zor anlar yaşatıyor gibi görünüyor. Microsoft sorunu kabul etti ve bir düzeltme üzerinde çalışıyor.

Herkes Windows 11 kullanmıyor. Bir önceki sürüm olan Windows 10, şu anda halefinden çok daha popüler. Microsoft, 2015 yılında yayınlanan sistemi için büyük güncellemelerin sona erdiğini duyurmuş olsa da, hataları ve diğer güvenlik kusurlarını düzeltmek için hala güncellemeler alıyor. Ne yazık ki, küçük güncellemeler her zaman sorun olmadığı anlamına gelmiyor. En son güncellemelerden biri olan 10 Ekim tarihli KB5031356 özellikle inatçı görünüyor.

Reddit gibi sosyal ağlarda birçok kişi bu güncellemeyi yükleyemediklerini söylüyor. Bununla birlikte, 0x8007000d hata mesajı nihayet görüntülenmeden önce kurulumun ilerleme durumunu gösteren yüzde artıyor. Bazı kişiler güncellemeyi indirip Windows ayarlarındaki özel sekmeden geçmeden manuel olarak yüklemeyi denedi ancak sonuç aynı oldu.
Windows güncellemesi KB5031356 birçok kullanıcı için yüklenemiyor

Sorundan etkilenenlerin bilgisayarlarında Windows 10 21H2 veya Windows 22H2 çalıştırılmaktadır. Microsoft, sorunla ilgili raporlar aldığını ve mümkün olan en kısa sürede bir düzeltme sağlamak için bir soruşturma yürütüldüğünü belirtti. ERROR_INVALID_DATA anlamına gelen 0x8007000d hata kodu dışında, şu anda bu fenomen için herhangi bir açıklama bulunmamaktadır. Söz konusu güncelleme diğer kullanıcılar için de sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Bu hatayı siz de yaşıyorsanız, Microsoft sizi bu arada Windows güncelleştirme sorunlarının nasıl çözüleceğine ilişkin bu sayfaya bakmaya davet ediyor. Windows Update sorun giderme yardımcı programının nasıl başlatılacağı da dahil olmak üzere çeşitli adımlar önerilmektedir. Başlat düğmesine tıkladıktan sonra izlenecek yol aşağıdadır:
    Ayarlar
    Güncelleme ve Güvenlik
    Sorun Giderme
    Ek sorun giderme yardımcı programları
    Çalışır durumda altında Windows Update'i seçin
    Sorun Giderme Yardımcı Programını Çalıştırın

İşlem tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatmanız tavsiye edilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.