Windows 10 KB5034843 yeni özelliklerle çıktı (doğrudan indirme bağlantıları)

Windows 10 KB5034843 yeni özelliklerle çıktı (doğrudan indirme bağlantıları)

Windows 10 KB5034843 (Yapı 19045.4123), daha derin WhatsApp ve Gmail entegrasyonu da dahil olmak üzere çeşitli yeni özelliklere sahiptir. Bu isteğe bağlı yama Windows Update aracılığıyla sunuluyor ve Microsoft ayrıca Güncelleme Kataloğu'nda KB5034843 çevrimdışı yükleyicileri (.msu) için doğrudan indirme bağlantıları yayınladı.

KB5034843 isteğe bağlı bir güncellemedir ve Windows Update'e gidip güncellemeleri kontrol etmediğiniz ve "İndir ve Yükle "yi seçmediğiniz sürece otomatik olarak yüklenmeyecektir. İsteğe bağlı güncellemeyi atlarsanız, Windows 10'un Mart 2024 Salı Yaması Güncellemesi ile düzeltmeleri veya iyileştirmeleri almaya devam edersiniz.

Bu güncelleme, Windows 10'un yerleşik paylaşım menüsü aracılığıyla URL'leri doğrudan WhatsApp, Facebook veya Gmail'de paylaşma yeteneği de dahil olmak üzere birçok değişiklik içeriyor. Benzer şekilde Microsoft, ikincil konumu belirlediğinizde bile oyunların ikincil sürücüde kalmamasına neden olan can sıkıcı bir sorunu çözdü.

Diğer tüm güncellemeler gibi bu yama da aynı adlandırma kuralını takip ediyor. "x64 Tabanlı Sistemler için Windows 10 Sürüm 22H2 için 2024-02 Kümülatif Güncelleme Önizlemesi (KB5034843)" başlığını taşıyor. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update ve Güncelleştirmeleri denetle'yi ziyaret ettiğinizde yukarıdaki adı ve numaraları göreceksiniz.
Windows 10 KB5034843 için İndirme Bağlantıları

"İndir ve yükle" veya "Şimdi yükle" seçeneğine tıkladığınızda güncelleme yüklenmezse, Microsoft Update Kataloğu'na gidip desteklenen sürümün yanındaki "İndir" seçeneğine de tıklayabilirsiniz.
Windows 10 Yapı 19045.4123 tam değişiklik günlüğü

Microsoft, Windows 11'deki bir başka özelliği Windows 10'a getiriyor. En yeni eklenti, WhatsApp gibi uygulamalarınızda URL'leri kolayca göndermenizi sağlayan "Windows Share "in güncellenmiş bir sürümüdür.

Dosya Gezgini ya da benzer bir uygulama kullanıyorsanız, Paylaş düğmesine dokunup seçenekler listesinden WhatsApp'ı seçerek arkadaşınıza bir şeyler gönderebilirsiniz.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi, yeni Paylaş menüsünü kullanarak hemen hemen her şeyi paylaşmak mümkündür, ancak WhatsApp'ın dosya formatını desteklemesi gerektiğini unutmayın, aksi takdirde yükleme yapamazsınız.

Yerel paylaşım menüsünü kullanarak da resim veya video paylaşabilirsiniz. Sırada ne var? Microsoft, X / Twitter'da paylaşım desteğini etkinleştirmeyi planladığını doğruladı.

Windows 10 için KB5034843'teki bir diğer kayda değer değişiklik Windows Yedekleme uygulamasıyla ilgilidir. Güncellemeyi yükledikten sonra, Yedekleme uygulaması artık Başlat veya arama tarafından dizine eklenmeyecek.

Aslında bu değişikliğin üretimde olduğunu görmek güzel. Aylardır desteklenmeyen bilgisayarlara Yedekleme uygulamasının yüklenmemesi gerektiğini savunuyordum ve Microsoft nihayet geri bildirimleri dinledi.

Bu, Windows 10'un Şubat 2024 isteğe bağlı güncellemesini yükledikten sonra, Windows Yedekleme uygulamasının artık desteklenmeyen Windows kurulumları veya uygulamanın çalışmadığı bölgeler için kullanıcı arayüzünde gösterilmeyeceği anlamına geliyor.

Yukarıdaki değişikliklere ek olarak, Windows 10 Build 19045.4123'teki diğer tüm küçük düzeltmelerin ve iyileştirmelerin bir listesini burada bulabilirsiniz:

    Azure Sanal Masaüstü oturumlarında oturum açarken artık bekleme olmadığını fark edeceksiniz.
    Azure Sanal Masaüstü sanal makinelerinde beklenmedik yeniden başlatmalar yaşıyorsanız bu sorun giderildi. Sorun, lsass.exe dosyasındaki bir hatadan kaynaklanıyordu ve şimdi düzeltildi.
    Bu güncelleştirme, bazı uygulamalarınızda Microsoft Entra ID'de oturum açmak için Windows Hello for Business'ı kullanamamanıza neden olan bir sorunu giderir.
    Microsoft Edge'de, internet seçenekleri ayarları yanlış görünüyorsa, bunun düzeltildiğini göreceksiniz.

Son olarak, yazmak için Japonca Giriş Yöntemi Düzenleyicisine (IME) güveniyorsanız ve özel masaüstlerinde çalışmıyorsa, bu güncelleştirme bu sorunu çözdü. Artık Japonca IME'yi sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz (Weeb'ler için bir ikram mı? Belki).

Bilinen sorunlar açısından Microsoft, Build 19045.4123 için herhangi bir yeni sorun listelemedi. Copilot'un iki monitörle kullanıldığında görev çubuğu simgesi hizalama sorunlarına neden olabileceği bir hata da dahil olmak üzere iki temel sorun devam ediyor.

Copilot'un çalışmayacağı bir diğer hata ise görev çubuğunun üste veya yanlara sabitlenmesi durumunda ortaya çıkıyor.

Translated with DeepL.com (free version)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.