Windows 10 şaşırtıcı bir Başlat menüsü güncellemesi alıyor

Windows 10 şaşırtıcı bir Başlat menüsü güncellemesi alıyor

Microsoft, Windows 10'u "büyük" yeni özelliklerle güncellemeyi uzun zaman önce bıraktı ve çabalarını Windows 11'e ve 2024'te ondan sonra gelecek olanlara odakladı.

Şirket Windows 10'un önemli güncellemeler almayacağını zaten onaylamış olsa da, aylık güncellemeler zaman zaman küçük bir ya da iki değişiklik içeriyor.

Kısa bir süre önce işletim sistemi yeni Windows Yedekleme uygulamasına ve yeni bir Dosya Gezgini düğmesine kavuştu. Şimdi sıra Başlat menüsünde-KB5031445, stok uygulamaları göstermek için kısa süre önce duyurulan "Sistem" rozetini tanıtıyor.

Windows 10 sürüm 22H2 (yapı numarası 19045.3636) için isteğe bağlı bir güvenlik dışı güncelleme olan KB5031445'i yükledikten sonra, Başlat menüsündeki bazı uygulamaların ekstra bir "Sistem" rozetine sahip olduğunu fark edeceksiniz. Microsoft bunu resmi olarak Windows 11 yapı 23511'in sürüm notlarında açıkladı ve rozet henüz Kararlı Kanal'a gelmedi. Microsoft'un küçük de olsa bir değişikliği ilk olarak Windows 10'a getirdiğini ve bundan sürüm notlarında bahsetmediğini görmek ilginç.

Microsoft bunu şu şekilde açıklıyor:


    Başlat menüsündeki Tüm uygulamalar altında, Windows 11 sistem bileşenleri artık bir "sistem" etiketi gösterecek.


Windows 11'e gelince, Başlat menüsü yeni "Sistem" rozetinin tek yeri değil. Ayarlar uygulamasına sistem bileşenlerini yönetmek için yeni bir bölüm eklenirken, Microsoft Store uygulaması da kullanıcıların belirli bir uygulamanın amacını anlamalarına yardımcı olmak için aynı göstergeleri içeriyor.

"Sistem" rozetinin, onunla uygulamaları kaldıramayacağınız anlamına gelmediğini belirtmek gerekir. Gelen kutusu programlarının çoğu hala geleneksel yöntemlerle (sağ tıklama > Kaldır) ya da Terminal veya PowerShell'de winget ile kullanıcı tarafından kaldırılabilir.

Bir hatırlatma olarak, Windows 10 Ekim 2025'te yaşam döngüsüne ulaşmaya hazırlanıyor. Önemli güncellemeler veya büyük yeni özellikler almasını beklemesek de Microsoft, eski güzel Windows 10'a bağlı kalanların deneyimini iyileştirmek veya kötüleştirmek için (kime sorduğunuza bağlı olarak) birkaç küçük şeyi daha geri taşıyabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.