Windows 11 büyümede düşüş yaşadı

Windows 11 büyümede düşüş yaşadı

Windows 11 yavaş ama emin adımlarla pazar payı kazanmaya devam ediyor, ancak hala Windows 10'un çok gerisinde. Statcounter tarafından sağlanan Mayıs 2023 rakamları yine de işletim sistemi tarihinde bir ilk olarak hafif bir düşüş gösteriyor.

Yeni bir işletim sisteminin benimsenmesinin ne kadar zor olduğunu bilen bir şirket varsa o da Microsoft'tur. 2021'de piyasaya sürülen olan Windows 11 hala Windows'un çoğunluk sürümü değil ve Statcounter'ın Mayıs ayı rakamları küçük bir gerilemeye işaret ediyor.

Windows 11, Mayıs 2023'te %22,95 pazar payına sahipti. Bu oran Nisan 2023'e (%23,11) göre biraz daha düşüktür. Bu, sistemin ilk kez yaşadığı bir düşüştür. Bunun nedeni kullanıcı sayısındaki düşüş değil, aynı zamanda Windows 10 gibi diğer işletim sistemlerinin kullanıcı sayısındaki artıştır. Rakamları Mayıs 2022 ile karşılaştırırsak, Windows 11 bir yılda %13 artışla hala güçlü bir şekilde devam ediyor.

Windows 11 tarihinde ilk kez düşüşte

Windows 10, Microsoft'un işletim sistemlerinin kralı olmaya devam ediyor ve hatta Nisan 2023'e kıyasla güç kazanarak pazar payının %71,36'sından %71,91'ine yükseliyor. İlgideki bu hafif canlanma Windows 7'nin zararına gerçekleşiyor. Yılın başında güvenlik güncellemeleri durdurulan ağustos işletim sistemi kullanıcı kaybetmeye devam ediyor. Şu anda dünya çapındaki bilgisayarların %3.61'inde hala bu işletim sistemi kullanılıyor. Windows XP de kullanıcıların %0.32'sinin hala kullanmasıyla dayanıklılığını kanıtlıyor.

Windows 10 hala son derece popüler olsa da, 2025 civarında sona erecek. Sonuç olarak Microsoft, bazen tüm ekranı kaplayan pop-up'larla kullanıcıları 11 sürümüne geçmeye zorluyor. Bu şimdiye kadar işe yaramayan agresif bir strateji. Ancak Windows 11, gelişmiş güvenlik ve daha modern bir tasarımla kullanıcıları kazanmayı hedefliyor. Redmond bu konuda çok çalıştı ve kullanımı görev çubuğu etrafında yeniden odakladı.

Şimdi işletim sisteminin iyi ilerlemesini sürdürüp sürdürmeyeceğini ve Mayıs ayının sadece küçük bir olay olup olmadığını göreceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.