Windows 11 KB5025239 yeni özelliklerle çıktı

Windows 11 KB5025239 yeni özelliklerle çıktı

Windows 11 KB5025239 artık 22H2 sürümünü çalıştıran bilgisayarlara indirilebilir. Birçok küçük değişiklikle birlikte şimdi Windows Update aracılığıyla bilgisayarlara geliyor.

Microsoft, güncellemenin Ayarlar'dan indirilebileceğini, ancak Güncelleme Kataloğu'nu da kullanabileceğinizi söylüyor. Şirket, Windows 11 KB5025239 için doğrudan indirme bağlantılarını portalında yayınladı.

Windows 11 KB5025239, 22H2 sürümündeki tüm cihazlar için zorunlu bir Microsoft Patch Tuesday güvenlik güncelleştirmesidir. Bu güncelleme, Görev Yöneticisi, Başlat menüsü, masaüstü, Ayarlar, görev çubuğu ve işletim sisteminin diğer alanlarına yeni özellikler ekleyen önceki güncellemeler kadar büyük değil. Yine de pek çok kalite iyileştirmesiyle birlikte geliyor.

Windows 11 için 22621.1555 derlemesi birkaç kayda değer değişikliğe sahip. Örneğin, görev çubuğundaki arama çubuğu artık ışık modunu daha iyi idare ediyor. Windows özel renk modunu yapılandırdığında arama çubuğu daha açık olacaktır. Başka bir deyişle, sistem teması koyu olduğunda, uygulama modu Ayarlar > Kişiselleştirme > Renkler'de açık olarak ayarlanır.

Windows 11 için Nisan 2023 güncellemesi Başlat menüsü için de biraz tartışmalı. Resmi sürüm notlarına göre Microsoft, Başlat menüsüne reklamlar getiren yeni bir özellik sunuyor. "Microsoft hesapları için bildirimler" özelliği kullanıcılara dosyalarını yedeklemelerini hatırlatıyor.

Sorun hatırlatmada değil, ancak bildirimler OneDrive aboneliklerini satmaya çalışıyor ve yerel bir hesabınız varsa sizi bir Microsoft hesabı kullanmaya teşvik ediyor. Teknoloji devi bize bu özelliğin belirli kullanıcılar için mevcut olduğunu ve önümüzdeki aylarda daha fazla müşteriye sunulmaya başlanacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.