Windows 11, Microsoft'un önerdiğinin aksine hala Windows 10'dan daha hızlı değil

Windows 11, Microsoft'un önerdiğinin aksine hala Windows 10'dan daha hızlı değil

Intel'in Alder Lake CPU mimarisinin temel tasarım detaylarını paylaştığı Architecture Day 2021 etkinliğinde, firma Windows 11'in Alder Lake'in Performance Hybrid mimarisinden ve Windows 11 görev zamanlamasına yardımcı olan yeni Thread Director teknolojisinden en iyi şekilde yararlanacak şekilde optimize edildiğini belirtti.

Microsoft ayrı bir vesileyle Windows 11'in mevcut donanımdan en iyi şekilde yararlanmak üzere tasarlandığını iddia etti ve bunu nasıl yaptığını açıkladı. Başlangıçta durum böyle olmasa da, Windows 11'in en azından belirli iş yükleri söz konusu olduğunda Windows 10'u yakaladığı ve ona ayak uydurduğu görüldükçe Microsoft'un iddiaları kesinlikle bir şekilde haklı çıkmaya başladı.

Intel hibrit CPU tartışmasına geri dönersek, PCWorld bir Raptor Lake-S Core i9-13900K'yı Windows 11 22H2 üzerinde test etti ve Windows 10 22H2 ile karşılaştırdı. Raptor Lake, Alder Lake'in yerini aldı ve aynı Performans Hibrit mimarisi üzerine inşa edildi.

Windows 11'in daha iyi olduğu durumlar kesinlikle olsa da, olmadığı birçok senaryo da vardı. Ve Windows 10 da pek çok durumda öne çıktı.

Sırada Cinebench (render), CPU'yu test eden Nero Score, AI fotoğraf etiketleme ve AVC (H.264) codec performansındaki skorlar var. Ayrıca video codec dönüştürme veya kod dönüştürmeyi test eden Handbrake de var.

Bunların ardından Chrome 107 testleri, Procyon'un Office benchmark sonuçları ve Bapco'nun Crossmark Enterprise testi var.

Son olarak, Counter-Strike dışında her iki işletim sisteminde de neredeyse aynı performansı gösteren oyun sonuçlarına sahibiz: Tek iş parçacıklı bir başlık olduğu bilinen Global Offensive:

Genel olarak, Windows 11 ve Windows 10'un en son sürümleri, tıpkı Windows 11 ilk kez kullanıma sunulduğunda olduğu gibi, hala birbirleriyle mücadele ediyor gibi görünüyor. Genellikle tek haneli performans farkları söz konusudur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.