Windows 11 tüm dosyalarınızı silmeden sisteminizi geri yüklemeyi nasıl kolaylaştıracak?

Windows 11 tüm dosyalarınızı silmeden sisteminizi geri yüklemeyi nasıl kolaylaştıracak?

Windows 11, sorun çözümü açısından pek çok şeyi değiştirecek yeni bir yapıya kavuştu. Gerçekten de bu yapı, Medya Oluşturma Aracı'ndan geçmeden doğrudan Ayarlar menüsünden "yerinde" güncellemeler yapmanıza olanak tanıyor.

Yerinde güncellemenin ne olduğunu bilmiyor olabilirsiniz, ancak bilgisayarınızdaki birçok sorunu çözebilir. Meşhur kapatıp açma çözümüne benzer şekilde, bir güncelleme, hatta bazı durumlarda yeniden yükleme, genellikle bir işletim sistemini temizlemenize ve aslında bir hata kaynağı olabilecek tüm unsurlardan kurtulmanıza olanak tanıyor.

Tek sorun, bu güncellemelerin bazen bilgisayarda depolanan tüm dosyaların silinmesini gerektirmesidir. Buna "temiz kurulum" denir. Bu nedenle "yerinde" güncelleme, işletim sisteminizi herhangi bir dosya kaybetmeden yükseltmenize olanak tanıdığı için bu temiz yüklemeye bir alternatiftir. Sorun şu ki, Medya Oluşturma Aracı'nın yüklenmesini gerektirdiğinden, ortalama bir kişi için erişilmesi her zaman kolay değildir.

Windows 11, Medya Oluşturma Aracını doğrudan ayarlara entegre ediyor

Resmi Microsoft web sitesinden indirilebilen bu küçük yardımcı programın kullanımı kesinlikle çok kolaydır, ancak varlığından haberdar olmayı gerektirir ki bu da herkes için geçerli olmayabilir. Ancak, yukarıda açıklandığı gibi, bu küçük araç, sıfırlama işleminden geçmeden bilgisayarınızdaki birçok sorunu çözmenize olanak tanır. Redmond firması bu nedenle konuyu herkes için basitleştirmeye karar verdi.

Windows 11'in en son sürümünde, Insider programı üyeleri işletim sistemlerinin ayarlarında yeni bir düğme görebilirler. Sistem > Kurtarma bölümünde, Bilgisayarınızı sıfırlamadan sorunları çözün adlı yeni bir seçenek belirleyebilirler. Microsoft ekliyor: "Sıfırlama işlemi biraz zaman alabilir. Önce bir sorun giderici çalıştırarak sorun gidermeyi deneyin.

Gördüğünüz gibi bu, Medya Oluşturma Aracı kullanılmadan yapılan "yerinde" bir güncellemedir. Medya Oluşturma Aracı önümüzdeki aylarda, sadece hala ihtiyaç duyan Windows 10 kullanıcıları için ortadan kalkmayacak, ancak Windows 11'de yerini almak üzere.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.