Windows 11 Yakında Yerel Ekran Kaydediciye Sahip Olacak

Windows 11 Yakında Yerel Ekran Kaydediciye Sahip Olacak

Son olarak Microsoft, Windows 11'e yerel bir ekran kaydedici getirdi, ancak Windows Insiders'ın Dev kanalında görüldüğü üzere şu anda geliştirme aşamasında.

Şirket ayrıca kullanıcıların ekranlarını kaydetmek için herhangi bir üçüncü taraf yazılım veya uygulama kullanmasını istemiyor, bu nedenle kullanıcıların uzun yıllar süren talebinin ardından Microsoft bunu Ekran Alıntısı Aracı'na getirmeyi planladı.

Windows 11 Ekran Alıntısı Aracı'nın Ekran Kaydı Özelliği

Microsoft'tan gelen resmi bir rapora göre, şirketin Windows 11 için söz verdiği gibi, en son Windows sürümü yerel bir ekran kaydediciye sahip olmak üzere. Bu yeni kayıt özelliği Ekran Alıntısı Aracı'na yapılacak bir güncellemenin ardından gelecek.

Tüm Windows işletim sistemi kullanıcılarının bildiği gibi, Windows'un herhangi bir sürümünde sadece ekranı kaydetmeye izin veren yerel bir ekran kaydedici bulunmuyor, ancak şimdi Windows 11'in gelecek sürümler için bunu değiştireceği görülüyor.

Ekran Alıntısı Aracı zaten ekran görüntüsü almak için kullanılıyor, ancak daha sonraki güncellemelerden sonra, aşağıdaki resimde de görebileceğiniz gibi ekranı kaydetmenize de izin verecek.

Kaydı anında başlatmak için kısayol tuşu Windows logo tuşu + Shift + S olacaktır. Ayrıca, ekran kaydını başlatmadan önce, ekranın hangi bölümünü kaydetmek istediğinizi seçmek size bağlı olacaktır.

Daha önce, ekran kaydetme seçeneği OBS Studio gibi üçüncü taraf yazılımlardı ve ayrıca kayıt yapmaya izin veren Xbox Game Bar vardı, ancak Dosya Gezgini'nde kayıt yapamamanız gibi bazı kısıtlamaları vardı.

Şu anda bu güncellemenin geliş tarihi belli değil, ancak şirketin Ekim ayında açıkladığı gibi birkaç ay sonra gelmesini bekleyebiliriz, ancak Aralık ayında Windows Insider'lar için kullanıma sunulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.