Windows 11 yeni Not Defteri, bulutta PC ve 10 yeni özellik kazanıyor

Windows 11 yeni Not Defteri, bulutta PC ve 10 yeni özellik kazanıyor

Windows 11 Salı günü (28) en az 12 yeni özellik içeren büyük bir güncelleme kazandı. Yapay Zeka (AI) ile ilgili haberlere ek olarak, Insider'lar tarafından zaten test edilmekte olan araçlar artık genel halk için gelmeye başladı.

Yeni özellikler arasında Microsoft, iOS için yeni Telefon Bağlantısı, Microsoft 365'te iyileştirmeler, Not Defteri ve bir dizi başka sistem aracı getiriyor. Güncelleme bugünden itibaren kullanıcılara sunulmaya başlanacak, ancak tüm yeni özellikler Mart güncellemesinde gelebilir.

1. Yeni Not Defteri

Windows 11 kullanıcıları tarafından zaten beklenen yeni bir özellik dağıtılmaya başlandı. Artık Not Defteri, tarayıcılarda olduğu gibi resmi olarak sekmelere sahip.

Bu sayede kullanıcılar farklı metin dosyalarını tek bir Not Defteri penceresinde açıp yoğunlaştırabiliyor ve aralarında gezinmeyi kolaylaştırıyor. Örneğin yeni bir sekme eklemek için "+" düğmesine dokunmanız ve yazmaya başlamanız yeterli.

2. iPhone'unuza hızlıca erişin

Önizleme aşamalarında gelen iOS için yeni Phone Link, iPhone kullanıcılarının doğrudan Windows 11'den metin mesajlarını görüntülemelerine ve yanıtlamalarına veya aramaları cevaplamalarına olanak tanıyacak. Ekim ayında şirket, iCloud'un fotoğraf arşivine doğrudan Dosya Gezgini'nden daha kolay erişim sağlamıştı.

Android'de de uygulama geliştirildi. Artık Samsung cep telefonu kullanıcıları bilgisayardan Wi-Fi ağ listesine tıklayarak hızlı bir şekilde internet erişim noktası oluşturabiliyor. Bir başka işlev de Windows'ta cep telefonunuzdan internet sayfalarını hızlıca açmanıza olanak tanıyarak gezinmeye devam etmek için daha fazla özgürlük getiriyor.

3. Bing ile Windows 11

Windows 11 ayrıca Yapay Zeka (AI) iyileştirmeleri de kazandı. Artık, ChatGPT ile Bing doğrudan görev çubuğundaki bir arama kutusunda kullanılabilecek. Sadece tıklayın, bir arama girin ve yeni arama motorunun bağlamsal yanıtlarıyla etkileşime geçin.

4. Her zaman kameraya bakma

Yapay zeka tabanlı bir başka araç, geçen yıl piyasaya sürülen Studio Effects aracılığıyla Windows 11'e geliyor. Nvidia'nın aracı gibi, sistem şimdi bir "göz teması" işlevi ekliyor. Kullanıcı başka bir yöne baksa bile her zaman "kameraya baktığından" emin oluyor.

Yazılım ayrıca görüntülü aramalarda arka planı bulanıklaştırmak için yeni işlevler kazanıyor, saniye başına kare üretiminde iyileştirmeler yapıyor ve kullanıcının sesini diğer ortam seslerine göre önceliklendiriyor.

5. Yeni Microsoft 365 uygulamasında Cloud PC'ye erişin

Windows 11 kullanıcıları ayrıca bir Bulut PC'ye doğrudan Microsoft 365 uygulamasından erişebilecekler. Doğrudan bilgisayardan, yeni uygulamayı açmanız, kimlik bilgilerinizi eklemeniz ve erişilebilecek bulut bilgisayarların listesine göz atmanız yeterlidir. Bu araç, örneğin BT yöneticileri ve idarecileri için hayatı kolaylaştırabilir.

6. Ekranı daha kolay kaydedin

Bugünkü güncellemede Microsoft, Yakalama Aracı'na kullanıcıların bilgisayar ekranlarını kaydetmeleri için kullanışlı yeni bir kısayol da getiriyor. Bu araç öğretmenler, içerik oluşturucular, öğrenciler ve daha fazlası için faydalı olabilir. Araca hızlıca erişmek için Windows + Shift + S kısayolunu kullanmanız yeterli.

7. Yeni widget'lar

Windows 11 için yeni Widget'lar da bugünkü güncellemeyle birlikte geliyor. Bunlar arasında Phone Link, Xbox Game Pass, Spotify ve Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın sahibi Meta'nın hizmetleri için kısayollar yer alıyor.

8. Microsoft Teams için geliştirilmiş video önizlemesi

Küçük ama memnuniyet verici bir değişiklik, Microsoft Teams uygulamasının görev çubuğundaki video önizlemesine iyileştirmeler ekliyor. Böylece kullanıcılar fareyi simgenin üzerine getirdiklerinde hem görüntünün hem de sohbetin önizlemesini görebilecek ve örneğin pencereyi açmadan yeni bir mesaj yazmak gibi hızlı ayarlara erişebilecekler.

9. Braille ekranlar için daha fazla destek

Windows 11 şimdi ekran okuma işlevini geliştirdi ve daha fazla braille ekran modelini destekliyor. Bununla birlikte sistem, anlatım işlevinin kullanımı ile braille ekranların kullanımı arasındaki geçişi de geliştirerek ekstra aksesuarlarla etkileşimi kolaylaştırıyor.

10. Yeni Quick Assist uygulaması

Quick Assist uygulaması da iyileştirmelerden geçen bir diğer uygulama oldu. Artık ekran paylaşımı arasında geçiş yapmak ve örneğin bir destek oturumu sırasında kontrolü hızlı bir şekilde yeniden ele almak mümkün. Bu işlev, diğerlerinin yanı sıra, kullanıcının bilgisayarla ilgili yardıma ihtiyaç duyduğu durumlarda kullanışlıdır.

Şirket ayrıca, bu durumlarda yardımcı olabilecek bir simgeyi, menüyü veya "ekrandaki herhangi bir şeyi" vurgulamayı mümkün kılacak yeni bir "lazer işaretçi" duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.