Windows 11 yerel olarak 7-zip veya TAR arşivleri oluşturmanıza izin verecek

Windows 11 yerel olarak 7-zip veya TAR arşivleri oluşturmanıza izin verecek

Ünlü .rar dosyaları da dahil olmak üzere birçok arşiv tipi dosya desteğinin ardından, Windows artık basit bir sağ tıklama ile bunlardan bazılarını oluşturmanıza izin verecek. .tar ve .7z şanslı olanlar.

Windows 11'in eleştirilemeyecek bir yönü varsa o da hayatımızı kolaylaştırmasıdır. Her seferinde başarılı olduğunu söylemiyoruz, ancak birçok şekilde deniyor. Bazen, parola yazmak zorunda kalmadan Wi-Fi ağınızı paylaşmak için bir QR kodu gibi çok basit ve pratik bir özellik ekleyerek. Bir başka yol da şimdiye kadar üçüncü parti yazılımlara ayrılmış görevler için yerel destek eklemektir. Örneğin, RBG cihazlarındaki ışıkları yönetmek buna dahildir.

Daha yakın bir zamanda, Microsoft birçok arşiv türüyle uyumluluk ekledi. Örneğin Windows 11 artık bir 7-zip ya da RAR dosyasını kendi başına açabiliyor. Desteklenen dosyalar arasında .tar ve türevleri de bulunmaktadır. Her ne kadar .zip, .7z ya da .rar dosyalarını görmeye daha alışkın olsak da bu yaygın bir uzantı. Halen test aşamasında olan ve Windows Insider programına kayıtlıysanız erişebileceğiniz 25992 numaralı güncelleme TAR ve 7-zip arşivlerinin oluşturulmasını sağlıyor.

Windows 11, TAR veya 7-zip arşivlerinin yerel olarak oluşturulmasını ekliyor

Şu anda, bir dosyaya sağ tıkladığınızda, Windows'un uzun süredir yönettiği "ZIP dosyasına sıkıştır" satırını görüyorsunuz. Güncellemeden sonra, işlev 'Sıkıştır...' haline gelir ve ZIP, 7z ve TAR arasında seçim yapmanızı sağlar.  Bu, üçüncü parti programlara giderek daha az ihtiyaç duyan bilgisayarınızdaki dağınıklığı gidermeye yardımcı olan hoş bir eklentidir. Aynı yapıda, Dosya Gezgini'nde büyük bir .zip arşivi açmak söz konusu olduğunda da bir performans iyileştirmesi var.

Bu tür işlevleri önceden almanızı sağlayan programa kaydolmak istiyorsanız, PC Ayarları'na, ardından Windows Update ve Windows Insider Programı'na gitmeniz gerektiğini unutmayın. Ancak, bu şekilde alınan güncellemelerin bazen kararsız olduğunu ve makinenizde hatalara neden olabileceğini lütfen unutmayın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.