Windows 12 Intel Meteor Lake CPU'nun Sızıntısı ile Onaylanabilir

Windows 12 Intel Meteor Lake CPU'nun Sızıntısı ile Onaylanabilir

Birden fazla sızıntı Microsoft'un Windows 12 üzerinde gizlice çalıştığını ima etmişti ve şimdi Intel'in yeni nesil işlemcileriyle ilgili yeni bir sızıntı Windows 12 detaylarını netleştirdi.

Microsoft, Windows işletim sisteminin bir sonraki sürümü hakkında resmi olarak hiçbir şey açıklamadı, ancak görünüşe göre çalışma aşamasında ve bir sonraki sürümde birden fazla AI özelliği ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. Daha fazla detayı aşağıda tartışalım.

Intel Meteor Lake'in Sızıntısı Windows 12 Desteğini Gösterdi

Her şey Japonya'dan @leaf_hobby olarak bilinen bir teknoloji sızıntıcısının Twitter hesabında Intel'in yaklaşmakta olan 14. nesil Meteor Lake-S masaüstü işlemcileriyle ilgili bazı sızdırılmış ayrıntıları paylaşmasıyla başladı.

Bu sızıntılarda, Intel'in bu işlemcisi için desteklenen işletim sistemi listesinde Windows 12'yi de buldu ve bunun ardından tweet'i silindi ve nedeni hala açıklanmadı.

İşin en ilginç yanı ise, tanınmış web sitesi The Verge'ün bu yeni sızıntı hakkında yorum yapmak için Intel ve Microsoft'a ulaşmaya çalışması, ancak her iki şirketin de cevap vermeyi reddetmesi.

Bu durum sızıntıların doğru olduğunu açıkça göstermektedir çünkü bu sızıntının yanlış olması halinde kaynak şirketler bunu düzeltmeye çalışabilirdi. Ayrıca Windows 12'nin çıkış tarihiyle ilgili daha önceki bir sızıntıyı da doğruluyor.

Intel'in yaklaşmakta olan 14. nesil Meteor Lake-S masaüstü işlemcilerinin 2023'ün sonunda ya da 2024'ün başında çıkması bekleniyor.

Microsoft bir sonraki Windows sürümü için üç yıllık bir uygulama döngüsü benimsediğinden, Windows 12'nin 2024'ün ikinci yarısında piyasaya sürüleceğini göreceğiz, bu da her ikisinin de eşleşen lansman zaman çizelgelerine sahip olduğu anlamına geliyor.

Ayrıca, Windows 12'nin yapay zeka tarafından desteklenecek çok sayıda yeni özelliğe sahip olması bekleniyor, çünkü şirket bugünlerde Open AI'dan yapay zeka teknolojisine takıntılı durumda.

Şu anda Windows 12'nin yapay zeka özellikleri hakkında çok fazla bilgi mevcut değil, ancak Windows 11 yakında Windows'a resmi olarak yapay zeka girişi yapacak bir özelliğe kavuşacak ve bu özellik görev çubuğunda Bing ile entegre bir arama çubuğu olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.