Windows 7 ve 8.1 10 Ocak'tan Sonra Artık Kritik Güvenlik Güncelleştirmeleri Almayacak

Windows 7 ve 8.1 10 Ocak'tan Sonra Artık Kritik Güvenlik Güncelleştirmeleri Almayacak

Microsoft, 10 Ocak itibariyle Windows 7 ve 8.1 kullanan kullanıcılar için artık güvenlik güncelleştirmeleri veya desteği sağlamayacaktır.

Microsoft, 10 Ocak'ta Windows 7 ve Windows 8.1'in güvenlik güncelleştirmelerini ve teknik desteğini kesecek.

The Verge'ün haberine göre, geliştiricilerin uygulamalarına web tabanlı içerik yerleştirmelerine olanak tanıyan WebView2 aracı için destek de 10 Ocak'tan itibaren güncelleme almayı durduracak.

Rapora göre, 2021 itibariyle yaklaşık 100 milyon makine hala Windows 7 çalıştırıyor ve sahiplerine cihazlarını yükseltmeleri için çok az zaman bırakıyor, aksi takdirde eski bir tarayıcı ve işletim sistemi kullanmanın getirdiği güvenlik riskleriyle karşı karşıya kalacaklar.

Geçtiğimiz Ekim ayında 27 milyon Windows cihazı üzerinde yapılan bir Lansweeper araştırması, XP, 7 veya 8 çalıştıran bilgisayarların sayısının Windows 11 çalıştıranlardan daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Geçtiğimiz yıl Microsoft, Edge web tarayıcısının hem Windows 7 hem de Windows 8/8.1'deki destek tarihinin 10 Ocak'ta sona ereceğini duyurmuştu.

Google da yeni bir Chrome sürümüyle birlikte 2023 yılının başlarında Windows 7 ve Windows 8.1 desteğini sonlandıracağını duyurdu.

Şirket bir destek sayfasında yaptığı açıklamada, teknoloji devinin Windows 7 ve Windows 8.1 desteğini, Chrome 110'un piyasaya sürülmesinin beklendiği 7 Şubat 2023 tarihinde resmi olarak durduracağını belirtti.

Kullanıcıların gelecekteki Chrome sürümlerini almaya devam edebilmeleri için cihazlarının Windows 10 veya sonraki bir sürümü çalıştırdığından emin olmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.