Windows 7 yarından itibaren genişletilmiş güncelleme almayacak

Windows 7 yarından itibaren genişletilmiş güncelleme almayacak

Microsoft, Windows 7'nin Salı gününden (10) itibaren artık güvenlik güncelleştirmeleri almayacağını açıkladı.

İşletim sisteminin (OS) Professional ve Enterprise sürümleri, şirketin genişletilmiş güncelleme programı aracılığıyla kritik güvenlik yamalarını almaya devam ediyordu.

Windows 7'nin ilk olarak 2009 yılında, yani yaklaşık 14 yıl önce piyasaya sürüldüğünü hatırlamakta fayda var. Sistemin resmi desteği 2015 yılında sona erdi ve 2020 yılına kadar uzatılmış destek sunulacak. Ancak yine de, Professional ve Enterprise sürümleri için güvenlik güncellemeleri ve güvenlik açığı yamaları sürdürüldü.

Bu nedenle, diğer yazılımlarla uyumluluk nedeniyle bir şirketteki bilgisayar işletim sistemlerini güncellemek zor olabilir.

Yükseltme her zaman kolay değildir

Ancak Windows 11'e yükseltme, sistemin en son sürümünün donanım gereksinimleri nedeniyle karmaşık bir süreç olmaya devam ediyor. Microsoft da bu zorluğu kabul ediyor ve sistemin günleri sayılı olsa da Windows 10'un hala bir seçenek olduğunu vurguluyor.

"Çoğu Windows 7 cihazı Windows 11'e yükseltmek için gerekli donanıma sahip olmayacaktır, alternatif olarak Windows 7 uyumlu bilgisayarlar yazılımın tam sürümünü satın alıp yükleyerek Windows 10'a geçebilir. Windows 10'a yükseltme yatırımı yapmadan önce, lütfen Windows 10'un 14 Ekim 2025'te desteğinin sonuna ulaşacağını göz önünde bulundurun" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.