Windows Not Defteri uygulaması yeni sekmeler özelliğine kavuşuyor

Windows Not Defteri uygulaması yeni sekmeler özelliğine kavuşuyor

Microsoft bu hafta Windows 11 Not Defteri uygulamasına kullanıcıların yararlanabileceği bir dizi faydalı özellik ekleyen yeni bir güncelleme yayınladığını duyurdu.

Windows Insider'ların Dev Channel üzerinden indirebilecekleri en son güncelleme, yeni ve merakla beklenen Windows Not Defteri sekmeleri özelliğini de içeriyor.

Windows Not Defteri Sekmeleri

"Bu güncellemeyle birlikte, topluluk tarafından en çok talep edilen özelliklerden biri olan çoklu sekme desteğini sunuyoruz; böylece tek bir Not Defteri penceresinde birden fazla dosya oluşturabilecek, yönetebilecek ve düzenleyebileceksiniz! Ayrıca bir sekmeyi kendi penceresine sürükleyerek birden fazla pencerede dosyalarla çalışmaya devam edebilirsiniz ve yeni bir uygulama ayarı, dosyaların varsayılan olarak yeni sekmelerde mi yoksa yeni bir pencerede mi açılacağını özelleştirmenize olanak tanır."

"Sekmeleri yönetmeyi destekleyen yeni klavye kısayol tuşlarının yanı sıra kaydedilmemiş dosyaları yönetmek için içeriğe göre dosya adını/sekme başlığını otomatik olarak oluşturma ve yenilenen kaydedilmemiş değişiklikler göstergesi gibi bazı iyileştirmeler de var. Bu önizleme ile ilgili deneyiminizi etkileyebilecek birkaç sorunun farkındayız. Bazı kullanıcılar belirli klavye kısayollarıyla ilgili sorunlarla karşılaşabilir ve ayrıca Not Defteri'nin yüksek performans, güvenilirlik ve uyumluluk standartlarımızı karşılamaya devam etmesini sağlamak için performansı optimize etmeye devam edeceğiz."

Uygulamanın Windows Notepad sekmeleri etkinleştirilmiş en son sürümünü indirmek için resmi Windows Insider Blog'una gidin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.