X, Austin, Texas'ta içerik denetlemeye odaklanan Güven ve Güvenlik merkezini açacak

X, Austin, Texas'ta içerik denetlemeye odaklanan Güven ve Güvenlik merkezini açacak

Bloomberg tarafından hazırlanan bir raporda X, platformdaki içerik denetlemeye odaklanmak için Austin, Texas'ta yeni bir Güven ve Güvenlik ofisi açacağını doğruladı. Ekip öncelikle CSE içeriğine odaklanacak ve Musk'un görevi devralmasından ve önceki ekibi Twitter'dan derhal kovmasından bu yana kurduğu ilk ekip olacak.

Elon Musk, Kasım 2022'de sosyal medya platformunu ilk kez devraldığında personelini işten çıkarmaktan korkmuyordu ve bu hamle, CEO Linda Yaccarino'nun ABD Senatosu Yargı Komitesinde X (eski adıyla Twitter) gibi platformların nasıl işleyeceği konusunda bir duruşmayla karşı karşıya olduğu bir dönemde geldi. erişen çocukları korumayı hedefliyoruz.

31 Ocak 2024'teki duruşmada Discord, Meta, Snap ve TikTok dahil olmak üzere birçok sosyal medya şirketinin CEO'ları çağrılacak ve sosyal medya şirketlerinin kendilerini denetleme konusunda başarısız oldukları ve kongrenin artık harekete geçmesi ve çocukları korumak için yasa çıkarması gerektiği etkili bir şekilde ifade edilecek .

İlk olarak Şubat 2023'teki bir duruşmada önerilen mevzuatta, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok sayıda iki partili yasa tasarısı yer alıyordu:

         Mağdurları destekleyen ve çevrimiçi platformlar için hesap verebilirliği ve şeffaflığı artıran STOP CSAM Yasası;
         Teknolojinin çocuk cinsel istismarı maddi yasaları kapsamındaki hukuki ve cezai sorumluluktan muafiyetini ortadan kaldıran ve Çevrimiçi Çocukların Cinsel İstismarını Önleme Ulusal Komisyonu'nu kuran EARN IT Yasası;
         Federal savcıların cinsel görüntülerin rıza dışı dağıtımını ele almak için uygun ve etkili araçlara sahip olmasını sağlayan SHIELD Yasası;
         Çevrimiçi çocuk istismarı suçlarının soruşturulmasını ve kovuşturulmasını modernleştiren Proje Güvenli Çocukluk Yasası; Ve,
         RAPOR Yasası, bu suçların Siber İhbar Hattı'na bildirilmesinin güçlendirilmesine yardımcı olacak yeni önlemler oluşturarak çevrimiçi çocuk cinsel istismarındaki artışla mücadele eder.

Bloomberg ayrıca, X'in Ticari Operasyonlar Başkanı Joe Benarroch'un, Güven ve Güvenlik ekibinin, rollerini yalnızca projenin ana odağıyla sınırlamakla kalmayıp, nefret söylemi, spam ve dolandırıcılık gibi diğer içerik denetleme türlerine de yardımcı olacağını söylediğini bildirdi. departman.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.