Xiaomi CEO'su odak noktasını otomobillere kaydıracağını duyurdu

Xiaomi CEO'su odak noktasını otomobillere kaydıracağını duyurdu

Xiaomi uzun süredir elektrikli bir araç üzerinde çalışıyor ve yepyeni Xiaomi SU7 EV bazı heyecan verici özelliklerle donatılıyor. Xiaomi sadece akıllı telefon üreticisi değil, sadece akıllı cihazlar değil, geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Xiaomi, hava temizleme cihazları, saç kesme makineleri ve hatta mousepadler bile üretiyor ve artık otomotiv sektörüne de girmiş durumda.

Xiaomi, SU7 modeliyle otomotiv sektöründe büyük ses getirdi ve markanın Xiaomi SU7 ve SU7 Max olmak üzere iki modeliyle elektrikli araçlara ilk adımını attı. Xiaomi'nin CEO'su Lei Jun, Weibo üzerinden yaptığı açıklamada artık otomotivin ana odak noktası olduğunu belirterek dikkat çekici bir karar vermiş gibi görünüyor.

Bu kesinlikle Xiaomi'nin telefon üretmeyi bırakıp yalnızca elektrikli araç üreten bir şirket haline geleceği anlamına gelmiyor ancak Lei Jun'un eylemleri odakta bir değişiklik olduğunu gösteriyor. Lei Jun ayrıca William Lu'nun Xiaomi'nin genel müdürü olacağını ve Wang Teng'in Redmi markasının genel müdürü olacağını açıkladı.

Bu aslında Lei Jun'un Xiaomi'nin ürün tanıtım etkinliklerindeki varlığını özleyeceğimiz anlamına geliyor çünkü William Lu, yaptığı paylaşıma göre artık Xiaomi 14 Ultra lansman etkinliğinde konuşmacı olacak.

Lei Jun'un elektrikli otomobil sektöründe böyle bir karar verebilecek potansiyeli bulması gerekirdi. Lei Jun'un açıklamaları aslında Xiaomi'nin gelecekte neye dönüşebileceğine dair bir fikir veriyor. Birkaç yıl önce Xiaomi en iyi akıllı telefon markaları arasında yer almıyordu ancak şu anda Asya'nın üçüncü büyük telefon üreticisi konumunda. Xiaomi EV sektörünün en iyi oyuncularından biri olabilir ve bundan sonra ne olacağını yalnızca zaman gösterecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.