Xiaomi HyperOS: İşte 2024'ün başlarında güncellemeyi alacak cihazların listesi

Xiaomi HyperOS: İşte 2024'ün başlarında güncellemeyi alacak cihazların listesi

2024'ün başlarında ülkemizde yeni HyperOS kaplamasından yararlanacak ilk Xiaomi cihazlarını artık biliyoruz. Elbette akıllı telefonlar, ama aynı zamanda bir tablet.

Ekim ayının sonunda, birkaç gün önce yapılan bir duyurunun ardından Çinli üretici Xiaomi, MIUI'nin yerini alacak olan yeni HyperOS arayüzünü tanıttı. Yeni bir akıllı telefon arayüzünden daha fazlası olan HyperOS, tüm Xiaomi ekosistemine yayılmayı ve çalışma şeklini uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor. Televizyonlar, bağlı saatler, arabalar... Amaç, diğer şeylerin yanı sıra Xiaomi cihazları arasında daha fazla birlikte çalışabilirlik sağlamak için tek bir sistem sunmak. Yapay zeka da özellikle bağlantılı nesnelerde oyunun bir parçası. Örneğin, sizin için proaktif olarak kararlar alacaklar.

Mobilde yenilikler henüz çok az biliniyor, ancak diğer tüm katmanlardan daha az yer kaplayacak olan sistemi yüklediğiniz anda başlıyorlar. Toplam 8,75 GB ile stok Android'den bile daha hafif olacak. Bir sonraki Xiaomi 14'ün kutudan HyperOS ile çıkacağını, diğer Çin modellerinin ise bu yıl Aralık ayı civarında bundan yararlanacağını zaten biliyoruz. Küresel bir sürüm için 2024'ün ilk yarısına kadar beklememiz gerekecek ve artık ilk hangi cihazların alacağını biliyoruz.
Bu Xiaomi cihazları HyperOS'u 2024'ün başlarında alacak

Xiaomi 14'e ek olarak, 2024'ün ilk 4 ayında HyperOS 1.0'ı alacak cihazların listesi burada, henüz başka ayrıntı yok:


    Xiaomi 13
    Xiaomi 13 Pro
    Xiaomi 13 Ultra
    Xiaomi 13T
    Xiaomi 13T Pro
    Xiaomi 12T
    Xiaomi 12T Pro


    Xiaomi 11T
    Xiaomi Pad 6


Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bunlar en yeni Xiaomi akıllı telefonları (ve bir tablet). Ancak Xiaomi 11T Pro dahil edilmemiştir. Bu, diğer modeller gibi daha sonra HyperOS almayacağı anlamına gelmiyor. Xiaomi'nin resmi sunucularında tespit edilen sürüm numaralarından da görebileceğimiz gibi, geliştiriciler dahili olarak kaplamaya ince ayar yapıyor. Bunların hiçbiri 1.0 değil, duruma göre 1.0.0.1 veya 1.0.0.3'ü gösteriyor.


Firma, Xiaomi 14 için Avrupa çıkış tarihini hala onaylamadı. Muhtemelen Şubat veya Mart 2024'e kadar beklememiz gerekecek ve bu da HyperOS'un diğer akıllı telefonlarda eşzamanlı olarak kullanıma sunulmasıyla aynı zamana denk gelebilir. Teorik olarak, cevap bayram sezonundan sonra olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.