Xiaomi, MIUI'yi HyperOS ile değiştirecek

Xiaomi, MIUI'yi HyperOS ile değiştirecek

Xiaomi sonunda Android için MIUI görünümünü HyperOS ile değiştirecek. Hâlâ Android tabanlı olan bu yeni işletim sistemi ilk olarak Xiaomi 14 serisi amiral gemisi telefonlarla kullanıma sunulacak. HyperOS sonunda MIUI'yi tamamen ortadan kaldıracak.

Xiaomi CEO'su Lei Jun HyperOS'un gelişini sosyal medya üzerinden doğruladı. Şirket yeni Android görünümü üzerinde "yıllardır" çalıştığını söylüyor. Xiaomi başkan yardımcısı Alvin Tse, HyperOS'un kademeli olarak ilk sürümü 2010 yılında çıkan mevcut MIUI'nin yerini alacağını bildirdi. Şirket şu anda herhangi bir görüntü paylaşmasa da, dış görünüm "tamamen yeniden yazılmış bir mimariye" sahip olacak ve bu nedenle muhtemelen MIUI'ye benzemeyecek.

HyperOS yaklaşan Xiaomi 14 telefonlarında tanıtılacak. Akıllı telefonlar daha önce renderlarda ortaya çıkmıştı. Söylentilere göre telefonlar Kasım ya da Aralık ayında piyasaya sürülecek. Alvin Tse, yeni görünümün Çin dışında da kullanıma sunulması gerektiğini doğruladı. Ona göre, görünüm önümüzdeki yıl kullanıma sunulacak. Lei Jun Weibo'da şirketin HyperOS'u 2017'de geliştirmeye başladığını yazıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.