Xiaomi Redmi 8, 8A, K30 5G ve Poco X2 için desteği sonlandırıyor

Xiaomi Redmi 8, 8A, K30 5G ve Poco X2 için desteği sonlandırıyor

Xiaomi Pazartesi günü (26), listede yer alan bazı modeller için yazılım güncellemesinin sonlandırılması anlamına gelen ve İngilizce'de "Desteğin Sonu" anlamına gelen bir kısaltma olan EOS listesinde bir güncelleme yayınladı. Yeni eklentiler Redmi 8, Redmi 8A, Redmi K30 5G ve Poco X2 akıllı telefonlarını kapsıyor.

Poco X2 söz konusu olduğunda, kullanıcılar Xiaomi'nin Aralık 2021'de duyurduğu Android 12 tabanlı arayüzü MIUI 13'e bir güncelleme bekledikleri için şaşırdılar. İşletim sisteminin kararlı sürümü Nisan 2022'de alt cihazda bile test edildi, ancak çeşitli hatalar ve diğer sorunlar nedeniyle hiçbir zaman resmi olarak yayınlanmadı.
Xiaomi'nin EOS'una dahil olan akıllı telefonlara ne olacak?

Xiaomi küresel olarak çeşitli cep telefonu modellerini piyasaya sürdükçe, EOS listesi, üreticiden artık resmi destek almayacak olanları belirtmek için periyodik olarak güncellenmektedir. Doğal olarak, güncelliğini yitiren model yeni güvenlik yamalarını almayı durdurur, bu da bazı risklere maruz kalmak anlamına gelir.

EOS'un dışında bırakılması acil bir güvenlik riski anlamına gelmese de, bu modeller periyodik güncellemeleri alan "kardeşlerinden" daha savunmasız hale gelmektedir. Bu nedenle, bu gibi durumlarda yapılacak en iyi şey mümkün olduğunda yeni bir cihaz satın almaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.