YouTube küfürlü videolar için demonetizasyon kurallarını gevşetiyor

YouTube küfürlü videolar için demonetizasyon kurallarını gevşetiyor

YouTube, küfür ve videolardan para kazanma konusundaki kurallarını gevşetiyor. Platforma göre, Kasım 2022'de uygulamaya konulan kurallar başlangıçta amaçlanandan "daha katı bir yaklaşım" yarattı.

Geçtiğimiz Salı gününden (7) bu yana yürürlükte olan yeni politika, para kazanma riski olmaksızın "ılımlı ve güçlü küfürlerin" kullanılmasına izin veriyor. Ancak bu kelimeler videonun sadece ilk 7 saniyesinden sonra kullanılabilecek.

Daha önce, ilk 15 saniyedeki "uygunsuz dil" içeriği para kazanma için uygunsuz hale getiriyordu. Yani, oynatma boyunca reklam gösterilmeyecekti.

YouTube'da küfür kullanımına ilişkin "gevşemeye" rağmen, videolar belirli durumlarda cezalandırılabilir. Eğer videonun büyük bir bölümünde uygunsuz bir dil tekrarı varsa, reklam geliri elde etmek için uygun olmayacaktır.

Yeni kurallar, içerik oluşturuculara büyük değişiklikler olmadan materyal üretmeye devam etme konusunda daha fazla özgürlük vermelidir. Ayrıca platform, sık sık küfür kullanan youtuber'ların reklamlarının sınırlı olması için bazı değişiklikler yapmayı vaat ediyor.

YouTube'a göre, platformun eski kuralları geriye dönük olarak uygulandı. Sonuç olarak, çok sayıda içerik oluşturucu eski içeriklerinden elde ettikleri geliri kaybetti.

Yeni kurallar 2022'de uygulanan politikayı tersine çevirmese de, platform para kazanmayı etkileyen videoları tekrar gözden geçirmeyi taahhüt etti.

Müzik videoları için kurallar

Müzik klipleri konusunda YouTube, girişte, kapanışta veya arka plan müziği/arka plan parçası olarak kullanılan küfürlerin para kazanmayı etkilemeyeceğini açıkladı. Önceki politikada buna izin verilmiyordu.

Bununla birlikte, başlıklarda ve küçük resimlerde uygunsuz dil kullanımı, içeriğin parasızlaştırılması için bir faktör olmaya devam edecek. Bu kural hem klipler hem de içerik oluşturucu videoları için geçerlidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.