YouTube küfürlü videoları engelleyen politikasını gözden geçirecek

YouTube küfürlü videoları engelleyen politikasını gözden geçirecek

Küfür içeren videoların gösterimini engelleyen yeni politikasını duyurduktan yaklaşık iki ay sonra YouTube, yeni yaklaşımda "bazı ayarlamalar" yaptığını açıkladı. Kötü dili kısıtlama politikası, platformdaki bazı içerik oluşturucuları kızdırdı.

Kelime karşıtı politika ile ilgili en büyük sorun, kuraldan önce yüklenen videolara da uygulanmış olmasıdır. Önlem kapsamında, ilk 15 saniye içinde küfür içeren veya pezevenk kelimesinin "odak kullanımı" olan videoların reklamları kaldırıldı veya sınırlandırıldı.

"Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca birçok içerik üreticisinden bu güncelleme hakkında bilgi aldık. Bu geri bildirim bizim için önemlidir ve endişelerinizi gidermek için bu politikada bazı düzenlemeler yapıyoruz. YouTube sözcüsü Michael Aciman The Verge web sitesine yaptığı açıklamada, paylaşacak daha fazla şeyimiz olduğunda içerik oluşturucu topluluğumuzla yakında iletişime geçeceğiz" dedi.

YouTube'un yeni kuraldan önce yayınlanan videoları gösterimden kaldırması içerik oluşturucuları şaşırttı.

Google video sitesinin küfür içeren içerikleri ayıklama politikası, yayınların reklamverenler için uygun olmasını sağlamayı amaçlıyor. En hafifinden en ağırına kadar tüm kelimeler kuralda eşit muamele görür.

Küfür konusuna ek olarak, YouTube'un video oyunu yayıncılarını etkileyebilecek yeni bir şiddet içeriği politikası da var. Aynı şekilde, değişiklik karardan önce platformda yayınlanan videoları da etkiliyor. Bu konuda, servis tarafından hala herhangi bir ayarlama yapılmamıştır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.