YouTube milyonlarca kullanıcıyı reklam engelleyicilerini kaldırmaya zorluyor

YouTube milyonlarca kullanıcıyı reklam engelleyicilerini kaldırmaya zorluyor

YouTube, reklam engelleyicilere karşı şiddetli bir savaş veriyor ve video paylaşım devi tarafından alınan önlemlerin şimdiden önemli bir etkisi olduğu ve birçok kullanıcının sonunda pes ettiği görülüyor.

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca YouTube, reklam engelleme yazılımları üzerindeki vidaları kademeli olarak sıkıyordu ve bu hafta kampanyası, dünyanın dört bir yanındaki reklam engelleyici kullanıcıları etkileyerek tam potansiyeline ulaştı. Aslında Amerikan devi, bir reklam engelleyici etkinleştirildiği sürece platformundaki videoların izlenmesini basitçe engelledi.

Wired'ın haberine göre, bu yoğun baskı reklam engelleyicilerden kitlesel bir kaçışı tetikledi ve "yüz binlerce" kullanıcı reklam engelleme yazılımlarını kaldırmayı tercih etti. YouTube'un yeni politikası, kullandıkları cihazdan bağımsız olarak platformun tüm kullanıcılarını etkilediğinden, bu sayı yakında milyonları bulabilir.

İnternet kullanıcıları YouTube yüzünden reklam engelleyicilerden kaçıyor

Reklam engelleme şirketleri, kullanıcıların platformdaki reklamsız deneyimlerini sürdürmek için alternatifler bulmaya çalıştıklarından, kaldırma işlemlerinde bir artış ve yeni yüklemelerde önemli bir yükseliş gördü. Bir reklam engelleme şirketi olan Ghostery, kaldırma işlemi sırasında bir ankete katılan kullanıcıların %90'ının kararlarının ana nedeni olarak YouTube'un yeni önlemlerini gösterdiğini açıkladı.

Bir diğer önde gelen reklam engelleme hizmeti olan AdGuard, Wired'a verdiği demeçte, YouTube'un bildirimlerinin ve eylemlerinin daha fazla kullanıcıyı etkilemeye başlamasıyla birlikte, günlük kaldırma işlemlerinin Ekim ayı boyunca arttığını ve 18 Ekim'de tek bir günde 52.000'e ulaştığını söyledi.

İlginç bir şekilde, bazı kullanıcılar tarayıcılarını değiştirerek geçici çözümler buldular. Örneğin, Ghostery reklam engelleyicisinin kullanımı Microsoft Edge kullanıcıları arasında %30 oranında arttı. Tarayıcı değiştirmek, reklam engelleyicilerine getirilen kısıtlamaları geçici olarak kaldırıyor gibi görünüyor, ancak bu mühlet sadece kısa sürüyor.

AdGuard ücretli aboneliklerde bile bir artış olduğunu bildiriyor ki bu da kullanıcıların YouTube'daki reklamsız deneyimlerini sürdürmek için etkili araçlara ihtiyaç duyduklarını kanıtlıyor. Bu yeni önlemler sizi reklam engelleyicinizi kaldırmaya veya Premium abonelik almaya teşvik etti mi? Yorumlarınızla bize bildirin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.