YouTube, reklam engelleyicileri tespit ettikten sonra kendisini yavaşlatıyor

YouTube, reklam engelleyicileri tespit ettikten sonra kendisini yavaşlatıyor

Google, YouTube'a erişen reklamları engelleyen kullanıcılara savaş açmaya devam ederken, yakın zamanda sitenin kendisinin bir reklam engelleyici tespit edildiğinde önemli ölçüde daha yavaş yükleneceği ve neredeyse donacağı keşfedildi.

Siteyi yavaşlatmaya yönelik önceki girişimlere ve kullanıcı bunu yapana kadar içeriğin görüntülenmesini önleyecek reklam engelleyicileri devre dışı bırakmaya yönelik istemlerin tanıtılmasına benzer şekilde, bu değişikliğin sitenin CPU yükünü arttırdığı ve bu yükün de ortadan kaybolduğu keşfedildi. sayfa, reklam engelleyici etkinleştirilmeden yeniden yüklenir.

YouTube alt dizinindeki bir başlıkta kullanıcılar, reklam engelleme yazılımı etkinken YouTube'a erişildiğinde YouTube'u kullanılamaz hale getirmek amacıyla yalnızca sitenin değil, video ara belleğe alma işleminin de yavaşlatıldığını fark ettiler. Bu değişikliklerin istenmeyen bir yan etkisi, başka bir Google ürünü olan Google Chrome'da çökmelere neden olmasıdır.

PCGamer tarafından yapılan testler, YouTube açık ve AdBlock etkinken, yazarın özel makinesindeki CPU yükünün, eklentinin devre dışı bırakıldığı zamana kıyasla yaklaşık %17 arttığını göstermiştir. Ek olarak, kullanıcılar YouTube Premium aboneliğine sahip olsalar bile yavaşlama devam ediyor ve testler hâlâ yaklaşık %15-18 CPU yükü artışı sağlıyor.

Google ve dolayısıyla YouTube, son keşifler hakkında yorum yapmayı reddetti. Ancak Kasım ayında video yüklemede kasıtlı olarak beş saniyelik bir gecikmenin uygulandığı göz önüne alındığında, bu son hamle pek de şaşırtıcı değil. Google'ın konuyla ilgili tutumu, şirketin reklam engelleyici kullanan kullanıcılara "en iyinin altında görüntüleme" deneyimi sunmak istediğini açıkça ortaya koyuyor.

Çevrimiçi bir yayın olarak Neowin, işletme maliyetleri açısından da reklamlardan yararlanır ve bir reklam engelleyici kullanıyorsanız beyaz listeye alınmanızdan memnuniyet duyarız. Ayrıca yıllık 28$ karşılığında reklamsız aboneliğimiz var, bu da desteğimizi göstermenin başka bir yoludur!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.