Zoom Yapay Zeka Girişimi Anthropic'e Yatırım Yaptı

Zoom Yapay Zeka Girişimi Anthropic'e Yatırım Yaptı

Zoom Yapay Zeka Girişimi Anthropic'e Yatırım Yaptı; Yapay Zeka Teknolojisini Video Konferans Uygulamasına Entegre Edecek. Bu hamle, Zoom'un Microsoft Teams'e karşı rekabet ederken tekliflerini yapay zeka ile geliştirmeye yönelik en son çabasına işaret ediyor.

Zoom Video Communications Salı günü yaptığı açıklamada Anthropic'e açıklanmayan bir miktar yatırım yaptığını ve yapay zeka start-up'ının teknolojisini video konferans platformuna entegre edeceğini söyledi.

Bu hamle, Zoom'un kurumlar için baskın video konferans aracı olan Microsoft Teams'e karşı rekabet ederken tekliflerini yapay zeka ile geliştirmeye yönelik en son çabasına işaret ediyor.

İşbirliği kapsamında, Microsoft destekli OpenAI'nin teklifleriyle doğrudan rekabet eden büyük bir dil modeli olan Anthropic'in Claude'u Zoom'un platformuna entegre edilecek.

Claude, insan benzeri metin çıktısı ile istemlere yanıt vererek ChatGPT'ye benzer görevleri yerine getirmek üzere tasarlandı ve ilk olarak bir çağrı merkezi hizmeti olan Zoom Contact Center'a eklenecek.

Mart ayında Zoom, Zoom IQ asistanına konuşma özetleri ve mesaj taslakları gibi yapay zeka odaklı özellikler eklemek için OpenAI ile bir ortaklık kurduğunu duyurmuştu.

Şubat ayında Microsoft Teams, ChatGPT tarafından desteklenen premium bir uygulama sürümünü tanıtırken, Salesforce Slack de ChatGPT'yi işbirliği yazılımı Slack'e entegre etmeyi planladığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.