Az önce Şevval Sam'ın annesi Leman Sam'dan üzücü haber geldi! Sam'a koronavirüs teşhisi konuldu

Az önce Şevval Sam'ın annesi Leman Sam'dan üzücü haber geldi! Sam'a koronavirüs teşhisi konuldu

Ünlü sanatçı Leman Sam, önceki akşam Lüleburgaz'da gerçekleştirdiği konserin ardından halsizlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda Sam'a koronavirüs teşhisi konuldu, hemen tedavi süreci başlatıldı.

Ünlü oyuncu Şevval Sam'ın annesi Leman Sam sahne performansının ardından yaşadığı halsizlik nedeniyle tedbir amacıyla hastaneye gitti. Sam yapılan testler sonucunda Covid-19 pozitif olduğunu öğrendi. Hemen tedavi altına alınan ünlü sanatçının genel sağlık durumu iyi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan açıklamada, Sam'ın serum ve gıda takviyeleriyle desteklenerek tedavi edildiği belirtildi.

Leman Sam'ın hayranları, sanatçının bir an önce sağlığına kavuşması için dualarını eksik etmiyor. Tedavi sürecindeki gelişmeler merakla beklenirken, sanat camiasından da geçmiş olsun dilekleri iletiliyor.

LEMAN SAM KİMDİR?

Ünlü Türk şarkıcısı Leman Sam, 22 Şubat 1951 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Rumeli kökenli bir ailenin ferdi olarak doğan sanatçının asıl adı Emine Leman Şenkan'dır. Babasının subay olması sebebiyle çocukluğu, Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde geçti. Ankara'da lise eğitimini tamamladıktan sonra tiyatro, mim, dans, ve şan eğitimi alarak sanat dünyasına adım attı. 1967 yılında müzisyen Selim Sam ile evlendi. Bu evlilikten Şelale Şehnaz (d. 1971) ve Türkdeniz Şevval (d. 1973) adlı iki kız çocuğu dünyaya geldi.

Leman Sam, hayatı boyunca birçok farklı alanda faaliyet gösterdi. Tercümanlık, jimnastik hakemliği, çiçekçilik gibi çeşitli işlerde bulundu. 1978'de eşinden boşandıktan sonra, müziğe amatör olarak ilgilenen Sam, 1973 yılından sonra profesyonel müzik kariyerine başladı.

1979 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sınavını geçerek burada 1,5 yıl boyunca korist olarak çalıştı. Daha sonra İstanbul'un önemli gece kulüplerinden biri olan Günay Restaurant'ta 11 yıl boyunca şarkıcılık yaptı. Diplomatik konserlerde sıkça yer alarak adını duyurdu. Öne çıkan diplomatik konserleri arasında, dönemin Portekiz Cumhurbaşkanı Mario Suarez ve Malezya Kralı ve Kraliyet Ailesi için verdiği konserler bulunmaktadır. Ayrıca, Sopot Festivali, Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Derneği Konseri, Türkmenbaşı Aşkabad konseri, Curaçao World Troubadour Festivali gibi önemli etkinliklerde sahne aldı.

1988 yılında ilk albümü olan "Livaneli Şarkıları"nı yayımlayan Leman Sam, müzik kariyerine hızla yükseldi. Ardından 1990'da "Çağrı" adlı ikinci albümünü çıkardı ve ülke çapında geniş bir hayran kitlesi edindi. Azeri türkülerine de yer verdiği albümleriyle dikkat çeken sanatçı, 1991 yılında Günay Restaurant'taki sahne kariyerine veda etti.

1992'de "Ayak Sesleri" adlı albümüyle müzikseverlerle buluşan Leman Sam, "Anladım" şarkısıyla büyük bir popülerlik elde etti. Ardından "Eski Fotoğraflar" (1994), "İlla" (1998) gibi albümlerle başarı grafiğini sürdürdü. Sanatçı, uzun bir aranın ardından 2012 yılında "Nereye Kadar" adlı son albümünü sevenleriyle buluşturdu.

Leman Sam'un renkli hayatı, müziğe olan katkıları ve farklı alanlarda başarılı kariyeri, onu Türk sanat dünyasının önemli isimlerinden biri haline getirmiştir. Ayrıca, Vizontele Tuuba adlı filmde hayatından esinlenerek tasvir edilen bir karakterle sinemaseverlerle buluşmuştur.

asdfgnryjyw4eshjoryjuwyeshdmrtergf.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.