6-7-8 yıl önce emekli olabilirsiniz; 10 yıl sigortalı çalışmak yeterli! 3600 günden erken emeklilik şartı belli oldu! EYT yasası son dakika

6-7-8 yıl önce emekli olabilirsiniz; 10 yıl sigortalı çalışmak yeterli! 3600 günden erken emeklilik şartı belli oldu! EYT yasası son dakika

Kişiler erken emeklilik şartından yararlanarak 3600 gün şartıyla erken emekli olma avantajına sahip olabilecekler. Hem 10 yılda emekli olma imkanınız var, hem de 8 yıl emekliliği geri çekebilirsiniz. Detaylar sayfamızda.

Uzun bir süredir beklenilen haberler nihayet formüller yardımıyla sonuca eriyor. Kişiler erken emeklilik şartından yararlanarak 3600 gün şartıyla erken emekli olma avantajına sahip olabilecekler. EYT yasası kapsamında vatandaşlara verilen bu imkanlar her geride bıraktığımız gün daha da genişletiliyor. Bu anlamda çeşitli meslerklerde çalışan vatandaşlar daha erken emekli olma şansına sahip oluyor.

Geniş standartlar kapsamında verilen imkanlar her geride bıraktığımız gün genişletiliyor. Genellikle son zamanlarda emeklilikte yaşa takılanlar oldukça gündeme geliyor. Tam da bu noktada erken emekli olmak konusu ile ilgili değişik formüller de devreye alınmış durumda. Hem 10 yılda emekli olma imkanınız var, hem de 8 yıl emekliliği geri çekebilirsiniz. Detaylar sayfamızda. 

8 Yıl Erken Emeklilik Bombası 

Erken emeklilik fırsatlarından yararlanarak vatandaşlara 8 sene erken emekli olabilme ayrıcalığına sahip olabilecekler. 
Fırsatlarla dolu EYT paketi sizlere en iyi hizmetleri sunmayı planlıyor. 3600 gün şartıyla emeklilik fırsatlarının geniş standartlar dahilinde gündeme gelmesi beklenilen haberler arasında yer alıyor. 

Kişiler bu haberlerden yararlanarak çok süratli koşullar dahilinde emekli olabilme avantajlarına sahip olabilecekler. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşları yakından ilgilendiren haberler kapsamında fırsat kampanyalarının genişletilmesi bekleniyor. 

Erken Emeklilik Formülleri 

Konuyla alakalı formüllerin yakın bir vakit dilimi içerisinde geniş standartlar dahilinde vatandaşlara açıklanması bekleniyor. 

3600 gün şartıyla vatandaşlar süratli ve basit bir şekilde emekli olabilme avantajına erişmiş olabilecekler. Kaliteli bir hizmet olanağından yararlanmak isteyenler için bakanlık her yönden fırsatlarla dolu bir hizmet kampanyası olanağı sunmayı başarıyor. 

Yıpranma Payı İle 8 Sene Erken Emeklilik 

Çalışanlar arasında yıpranma payı olarak adlandırılan fiili hizmet zamanı zammı ile riskli işlerde çalışan vatandaşlara erken emeklilik hakkı veriliyor. 

Söz hususu yıpranma payı arsenik, kurşun işlerinde çalışanlara ve polislere verilmesinin yanı sıra aynı vakitte milletvekili ve basın çalışanları gibi değişik gruplara da verilebiliyor. Bu hak yardımıyla birtakım meslek gruplarına 8 yıl erken emeklilik hakkı veriliyor. 

45 meslekte erken emeklilik hangi meslekler? 

Madencilik ve yeraltı işlerinde çalışan kişilere 180 gün, 

Cıva üretimi işleri, Demir ve Çelik fabrikaları, Asit üretimi yapan fabrika ve atölyelerde, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Radyoaktif işler, Türk Silahlı Kuvvetleri, 

Emniyet-Polis-Mit çalışanları, Ceza infaz kurumlarında çalışanlar, Basın ve gazetecilik işleri, TRT'de haber hizmetinde çalışanlar, TBMM yasama organı üyeleri, Cumhurbaşkanlığı yardımcıları ve bakanlar için 90 gün, 
Kurşun ve arsenik işleri, Su altında çalışmayı gerektiren işler, Alüminyum fabrikaları, Döküm fabrikaları, Çimento fabrikaları, Cam fabrika ve atölyeleri, Kok fabrikaları, Termik santraller, İtfaiye ve yangın söndürme işleri, İhtiyat pilotları, Diş tabibi, Eczacı, Tabip, Hemşire, Ebe, Hastabakıcı hemşireler, Toplum sağlığı teknisyeni olarak çalışan vatandaşlara 60 gün ek gün adedi eklenmektedir. 

10 yıl çalışana emeklilik müjdesi! 

Söz hususu listede yer alan meslek sahiplerine çalıştıkları gün sayısına ek olarak yıpranma payı adı altında ek ediliyor. Bu sayede bu meslekleri yapan vatandaşlar daha az sürede çalışarak daha erken sürede emekli oluyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.