Dikkat son 2 gün kaldı! 4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur'lu tüm çalışanlar Dikkat!

Dikkat son 2 gün kaldı! 4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur'lu tüm çalışanlar Dikkat!

Milyonların merakla beklediği EYT düzenlemesi yasalaşırken, kamuda görev yapan EYT'li memurlar, 14 Mart'a kadar başvurabilirse bu ay maaşlarını alabilecekler. Yapılan açıklamaya göre, EYT başvurusu yapan memur ve kamu işçileri çalışmaya devam edemeyecek. Ancak 14 Mart'a kadar başvururlarsa ayın 15'inden itibaren aylığı hak edecekler.

Milyonlarca EYT'li emeklilik için gün sayarken kamu çalışanları ve memurlar da bu düzenlemeden yararlanacak. Bu yıl emekli olacak 2 milyon 250 bin EYT'linin 400 binini kamu çalışanları oluşturuyor. Peki EYT'li kamu çalışanı yeniden memur olabilir mi?

EYT'liler için başvuru zamanı olduğunu belirten Akşam Gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül, köşesindeki yazıda aylık bağlatırken dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili detaylara yer verdi:

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin hayata geçmesi sonrası son sigortalılık statüsüne göre farklılaşan emeklilik koşulları, kıdem tazminatının ne zaman ödenmesi gerektiği, aylık bağlatmak için avantajlı tarihin hangisi olacağı ve aylık bağlama süreci uzarsa avans ödenip ödenmeyeceği soruları akıllara takıldı. Bugün okuyucularda en fazla soru gelen bu konularla ilgili ayrıntıları anlatacağım.

BAŞVURU DETAYLARI

Kaynak: ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.