Adım Adım Geleneksel Kalamar Yapılır mı? Geleneksel Kalamar Tarifi

Adım Adım Geleneksel Kalamar Yapılır mı? Geleneksel Kalamar Tarifi

Küçük bir kalamar nasıl hazırlanır. Bu tarif, en popüler olanlardan biri olan Asturya mutfağının tipik bir yemeğidir. Bilmiyorsanız, geleneksel fasulye yahnisi, sütlaç, lezzetli frixuelos, ünlü Asturiancachopo ve daha birçok gastronomi tarifle başlayabiliriz. İşte kalamar tarifi...

Bu kalamarlara "afogados" denir çünkü genellikle beyaz şarapla veya otantik doğal Asturya şarabıyla yapılan bir sosta yıkanır. Çok zengin bir tarifidir.

Bu yemek biraz aşçıya ve nihai sonucu vermek istediğiniz dokunuşa bağlıdır. Kolay, ucuz ve çok çekici bir yemektir. Masadaki yemeği tamamlamak için bir garnitür ve biraz ekmek eşlik etmelidir.

Bu yemek beyaz pirinç, haşlanmış veya fırınlanmış patates, makarna, en sevdiğiniz garnitür ile birleştirilebilir. Ortaya çıkan sos lezzetlidir, bu nedenle herhangi bir garnitür ile mükemmel uyum sağlar.

İçindekiler;

  • 1 Kg kalamar (temizlenmiş)
  • 1 büyük soğan
  • 1 İtalyan yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 200 ml. Beyaz şarap veya doğal elma şarabı
  • 10 ml. Likör (rom, brendi, liman)
  • Taze maydanoz
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 defneyaprağı
  • Tuz (her evin zevkine göre)
  • Sızma zeytinyağı

Kalamarın Hazırlanışı

Kalamarı büyük parçalar halinde doğrayarak başlıyoruz. Dokunaçları bütün bırakın. Büyük parçaları doğramadan bütün olarak bırakabilirsiniz. Soğanı, biberi eşit küpler halinde ve sarımsağı çok ince doğrayın.

Sızma zeytinyağını bir tavaya dökün. Orta ateşe alıp sebzeleri ekleyip birkaç dakika soteliyoruz. Şimdi kısık ateşte alıp üzerine tuz ekleyip yaklaşık 15 dakika kavuruyoruz.

1 adet acı biber, 1 adet defneyaprağı ve baharat ekliyoruz. Yağı ekleyin, ısıyı artırın ve birkaç dakika pişirin. Daha sonra geleneksel Asturya tarzında beyaz şarap ya da dilerseniz doğal elma şarabı servis ediyoruz. Kalamarı karıştırın ve orta ateşte 4/5 dakika daha pişirmeye devam edin. Kalamarı orta/yüksek ateşte birkaç dakika soteleyin.

Tencere veya güvece yerleştirin kapağını kapatın ve 25 dakika pişirin. Son olarak taze maydanoz kıyın ve üzerine serpin. Masada sıcak servis yapın.

Kalamar Sunumu

Piştikten sonra bir tabağa alıyoruz. Fazla suyu çıkarmak için biraz sallayın. İsteğe bağlı olarak sıcak sızma zeytinyağında kızartabilirsiniz, yaklaşık üç dakika yeterlidir.

Kalamara, safran ve defneyaprağını ekleyebilirsiniz. İsteğe göre sıcak tavuk suyu ve bezelyeyi de ekleyebilirsiniz, 10 dakika pişirin. Sosu çok katı bulursanız su ile inceltebiliriz. Sos hazır olunca tuzu için tadına bakıyoruz.

İşlem bittikten sonra yaklaşık 5 dakika dinlendiriyoruz. Sonrasında olduğu gibi sıcak servis ediyoruz.

Kalamar İçin İpuçları

Kalamarları daha iyi pişirmek ve pişirmenize yardımcı olması için buhar banyosu yaptırabilirsiniz.Tarif, mutfakta yeni başlayanlar için bile çok kolaydır, ancak mürekkepbalığının temizlenmesi titiz olmalıdır. Kalamarın iyice temizlenmesi önemlidir, aksi takdirde sonraki tüm işleri mahvedebilir. Yapılabilecek en kolay şey, bunu sizin için balıkçıda yaptırmanızdır. Ancak yapmazlarsa, işte bazı harika "bebek kalamar nasıl temizlenir" ipuçları. Karkasların içindeki kalıntılar (çoğunlukla küçük balıklar), içerebilecekleri çakıllar iyice temizlenmelidir. Bahsettiğimiz gibi, bu yemek birçok garnitür içerir, tercihinize bırakıyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.