Adıyaman Mutfağının Pratik Çorbası Meyir! Meyir Nasıl Yapılır?

Adıyaman Mutfağının Pratik Çorbası Meyir! Meyir Nasıl Yapılır?

Yöresel çorba tarifleri arasında yer alan meyir çorbası Adıyaman mutfağına ait. Yoğurtlu bir çorba olan meyir çorbası lezzeti ve besleyici bir çorba olarak sofralarda yer alıyor. Yılın her mevsiminde tüketilebilen meyir çorbası pratik tarifiyle sizlerle…

Adıyaman mutfağına ait pek çok lezzet bulunuyor. Meyir çorbası da bu lezzetlerden biri. Yoğurtlu bir çorba olan meyir çorbası içerisinde bulunan malzemelerle oldukça besleyici. Yapımı oldukça kolay olan meyir çorbası başta Adıyaman olmak üzere farklı mutfaklarda da yapılıyor. Meyir çorbası malzemeleri neler, meyir nasıl yapılır? 

Meyir Çorbası Malzemeleri 

Meyir çorbasının yapımında yoğurt, bulgur ve patlıcan kullanılıyor. Adıyaman mutfağına ait olan meyir çorbası çok kolay bir şekilde hazırlanıyor. 2 kişilik meyir çorbası için gerekli malzemeler:

  • 2 adet orta boy patlıcan 
  • 5 adet sivri yeşil biber
  • 2 adet orta boy soğan 
  • 1 su bardağı bulgur 
  • 2 su bardağı yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber 
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ

Meyir nasıl yapılır diye tarif arayanlar yukarıdaki malzemelerle kolaylıkla çorba hazırlayabilir. Adıyaman mutfağına ait yöresel çorbanın kıvamı çok akışkan değil. Daha sıvı çorba hazırlamak isteyenler yoğurt ve su kullanarak çorbanın kıvamını ayarlayabilir.

Meyir Çorbası Tarifi 

Meyir nasıl yapılır? Meyir çorbası genellikle soğuk olarak yaz aylarında tüketilmektedir. Fakat sıcak olarak da tüketilebilir. Meyir çorbası tarifinde önemli olan malzemelerden biri patlıcandır. Çorbada kullanılacak patlıcanın acı olmaması önemlidir. Yemeklik doğradığınız patlıcan ve biberleri bir tencereye alarak üzerini su ilave edin. Su, patlıcan ve biberin üzerini geçmelidir. Sebzeler piştikten sonra üzerine bulguru ilave edin.

Pilav kıvamına gelene kadar bulgur ve sebzeleri pişirmeye devam edin. Eğer su eklemeniz gerekiyorsa kontrollü bir şekilde sıcak su ekleyebilirsiniz. Pilav kıvamına gelen bulgur ve sebzeleri ocaktan alın. Bulgurun ve sebzelerin sıcağı azaldıktan sonra içerisine yoğurt ekleyin. Eğer sulu bir kıvam elde etmek istiyorsanız bulguru biraz daha sulu bırakın ve bulgurun suyuyla yoğurdu açarak yoğurdu tencereye ilave edin. Küp küp doğradığınız soğanları sıvı yağda kavurun. Kavrulan soğanın üzerine kırmızı biberi ekleyin ve hazırladığınız bu sosu çorbanın üzerine gezdirin. Çorbanın tuzunu da ayarladıktan sonra artık servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.